stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

108

Μήνυμα στις

01/10/03 13:30:41

Τίτλος

Ξυλοδαρμός στην δουλειά και κατάθλιψη / αντίδραση προσαρμογής

Mήνυμα

Αναρωτιέμαι αν όντως χρειάζομαι να εξεταστώ από κάποιον ειδικό ύστερα από συμπτώματα που απέκτησα το τελευταίο διάστημα.Συγκεκριμένα, ύστερα από μία πολύ τραυματική εμπειρία για εμένα στις αρχές του καλοκαιριού έχω χάσει τη διάθεση για οτιδήποτε, το πρωί ξυπνάω και κλαίω αισθανόμενη φόβο,από το ανοίξω τα παράθυρα στο σπίτι μου μέχρι να ασχοληθώ με τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού.Στις αρχές του καλοκαιριού έπεσα θύμα αδικαιολόγητου ξυλοδαρμού στον χώρο εργασίας μου και από τότε θέλω μόνο να κοιμάμαι σε αντίθεση με την μέχρι τότε δραστήρια ζωή που έκανα.Ποτέ δεν έριχνα το κεφάλι σε δυσκολίες και το πείσμα μου με έβγαζε πάντα νικήτρια σε ό,τι ήθελα να κάνω.Τώρα έχω βάλει στόχο να πάρω το πτυχίο μου, όμως κάθε φόρα που ασχολούμαι με την πτυχιακή μου,τρέμω και αισθάνομαι μέσα μου πως είναι άδικος κόπος.Δυστυχώς τώρα τελευταία ,παρουσιάστηκαν συμπτώματα διαφορετικά ,όπως, οι τρομεροί πόνοι στο στομάχι μου που μετατρέπονται σε σπασμούς σε χρόνο μηδέν , όσον αφορά την σεξουαλική μου δραστηριότητα με τον σύζυγό μου ,θα την χαρακτήριζα ανύπαρκτη έστω και αν είμαι 23 ετών και μάλλον στην πλέον δραστήρια ηλικία σε αυτόν τον τομέα.Δεν μπορώ να ξεπεράσω τον ξυλοδαρμό και αυτό το λέω γιατί το μυαλό μου τρέχει στο συμβάν χωρίς ιδιαίτερη αφορμή και πολλές φορές την ημέρα, όσο και αν προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου πως δεν ήταν τόσο σημαντικό γεγονός ,στη ζωή μου θα περάσω ίσως και πιο δύσκολες καταστάσεις .Θέλω να υψώσω το ανάστημα μου και να συνέλθω όμως δεν μπορώ πλέον μόνη μου .Μήπως χρειάζομαι την βοήθεια ειδικου;

Ημερομηνία απάντησης

2003-10-14 10:11:19

Aπάντηση μηνύματος

Ζητώ συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση που οφείλεται σε τεχνικά προβλήματα των τελευταίων δυο εβδομάδων...

Έχουν περάσει αρκετές ημέρεα από το συμβάν και ελπίζω ότι τώρα θα έχετε αρχίσει να αναλαμβάνετε. Αυτό που έχετε πάθει μάλλον αποτελεί αυτό που στην ψυχιατρική ονομάζουμε αντίδραση προσαρμογής ύστερα από ένα τραυματικό γεγονός, όπως ήταν στην περίπτωση σας ο ξυλοδαρμός. Είναι λογικό να αισθάνεστε συναισθηματικά μουδιασμένη, στεναχωρημένη και να έχετε αισθήματα αναξιότητας ή ανεπάρκειας. Αυτά τα συμπτώματα περιμένουμε να περάσουν από μόνα τους με τον χρόνο. Θα μπορούσατε να συζητήσετε με κάποιον ειδικό ο οποίος θα μπορούσε να σας βοηθήσει ώστε η φυσική διαδικασία ανάρρωσης να επιταχυνθεί. Δεν πιστεύω πάντως ότι είναι αναγκαίο αυτή την στιγμή εκτός αν αισθάνεστε πολύ άσχημα.
Αν τα συμπτώματα συνεχίζονται για αρκετό χρόνο (π.χ. 1 μήνα ή περισσότερο) χωρίς να περνάνε τότε επίσης θα ήταν καλό να ζητήσετε βοήθεια.

Με εκτίμηση,

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων