stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

149

Μήνυμα στις

27/10/03 23:06:28

Τίτλος

Ο φίλος μου είχε μανιοκατάθλιψη

Mήνυμα

γιατρέ κάλησπέρα,

Συγχαρητήρια για την εκπληκτική δουλειά που εχετέ κάνει σ αυτό το site.
Πριν απο λίγο καιρό βγήκα από μαι ιστορία πραγματικά εφιαλτική. Ο συντροφός μου πάσχει απο μανιοκατάθλιψη - μανία-. Στην αρχή της σχέσης μας καταλάβαινα οτι κάπου κάτι δεν πάει καλά αλλά δεν έδωσα την πρέπουσα σημασία. ?τομα του περιβάλλοντος μου, που τον γνώριζαν είχαν αναφερθεί σε ψυχολογικά προβλήματα στον στρατό και σε διαφορά άλλα τα οποία εγώ θεωρούσα ανυπόστατες φήμες. ο ανθρωπός αυτός δέθηκε πολύ μαζί μου και η οικογένεια μου πιστέυοντας όσα ακουγέ εναντιώθηκε πολύ σε αυτή την σχέση και κηνύγησε και τους δύο μας. Το κηνύγι της οικογενείας μου τον έκαναν να κάνει τρελά πραγματα. Επίθεση στους δικούσ μου,έσπασε πόρτες στο σπίτι μου, επίθεση σε μένα την ίδια.
Δυστυχώς εγώ τα δικαιολογούσα μέσα μου πιστεύοντας οτι η πίεση του σπιτιου μου και κάπου η στάση η δικία μου - που δεν ήξερα πια τι ήθελα και τι μουγινόταν πραγματικά- τον ωθούσε σε αυτά τα βίαια ξεσπάσματα. Δεν ήθελα να πιστέψω τι γινόταν....

Υστέρα ομώς απο πολλά τέτοια περιστατικά, ύστερα απο την πίεση που δεχόμουν απο τον ίδιο, ακόμα και οι φίλοι του αρχίσαν να φοβούνται και να μιλούν για ψυχιατρεία είδα καθαρά τι συνέβαινε.
το αποκωρύφωμα ήρθε δυο μήνες πριν όταν υστερα απο την αποφάση μου να φύγω βρήκα καμμένο το αυτοκίνητο μου γυρνώντας απο ταξίδι που είχα πάει με μια παρέα.

Υστερα απο αυτό έμαθα οτι βρισκόταν σε ψυχειατρική κλινική και έπερνε και φάρμακα τύπου zyprexa και alloperdine.

Η μητέρα του ισχυρίζεται οτι εγώ και η οικογένεια μου τρελάναμε το παιδί της. Παρεπιπτόντως μου είχε αναφέρει ότι έπερνε zyprexa πριν απο πεντε χρόνια αλλα τα είχε κόψει γιατί το ήταν αχρηστά και τα είχε αναφέρει ως απλά ηρεμιστικά ΄για κρίσεις αγχους, πράγμα που θα είχα πιστέψει αν δεν είχα μάθει ότι το ξαναδώσανε το ίδιο φάρμακο.

Επειδή δεν νίωθω καλά με όλη αυτή την ιστορία και επειδή μου επιρίπτει ο κύκλος του ευθύνες θελώ να μάθω μπορεί να προκάλεσα εγώ την πάθηση του ή έστω να συνετέλεσα σε μεγάλο βαθμό?

παρακαλώ απαντήστε μου.

ευχαριστώ πολυ.

Ημερομηνία απάντησης

2003-11-15 23:18:49

Aπάντηση μηνύματος

Δεν υπάρχει λόγος να νιώθετε ενοχές. Εσείς δεν έχετε φταίξει σε τίποτα, όσον αφορά αυτά που γράφετε. Θα πρέπει επίσης να ομολογήσω ότι με ξαφνιάζει αυτή η συμπεριφορά, οι ασθενείς με μανιοκατάθλιψη δεν κάνουν τέτοια πράγματα, και υποψιάζομαι ότι αυτή η συμπεριφορά οφείλεται ίσως και σε μια εκρηκτική προσωπικότητα η οποία συνυπάρχει με το πρόβλημα της μανιοκατάθλιψης.

Με εκτίμηση,

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων