stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

152

Μήνυμα στις

02/11/03 18:46:48

Τίτλος

Mε έπιασε φοβία μήπως κάνω κακό στους δικούς μου

Mήνυμα

Αγαπητέ κύριε Σκαπινάκη,
Ονομάζομαι Μαρία και είμαι 23 χρονών. Τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω κάποιες αγχώδεις διαταραχές από ότι μπόρεσα να καταλάβω από τις περιγραφές των ασθενειών στο site. θα ήθελα πρώτα να σας εξηγήσω λίγα πράγματα. Η ζωή μου θα μπορούσε να είναι ιδανική για κάθε νέο στην ηλικία μου όμως εξαιτίας των αναίτιων φοβιών μου τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά. Μεγάλωσα και ζω με μια υπέροχη οικογένεια χωρίς προβλήματα με μια ικανοποιητική οικονομική κατάσταση και με πολλή αγάπη.Σπουδάζω Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Πειραία, δουλευω σε μια εταιρία ως γραμματέας, έχω πολλούς φίλους και πολύ καλή κοινωνική ζωή και μια υπέροχη σχέση με ένα πολύ καλό παιδί εδω και 4 1/2 χρόνια περίπου. Τα οικονομικά μου είναι αρκετά καλά λόγω της δουλειας μου, έχω αυτοκίνητο με λίγα λόγια(να μη σας κουράζω) ΟΛΑ ΚΑΛΑ.Μέχρι πέρισυ τον Αύγουστο όπου γυρνώντας από τις διακοπές μου μαθαίνω πως σκοτώθηκε ο αγαπημένος μου ξάδερφος σε τροχαίο.Έγινα χάλια, έψαχνα να βρω πράγματα για τη μεταθάνατον ζωή και γενικά μου πήρε αρκετό διάστημα να το ξεπεράσω.Αφού κατάφερα να το συνειδητοποιήσω άρχισαν οι φόβοι μου για τους γονείς μου,την αδερφή μου και το αγόρι μου.Φοβόμουνα μην πάθουν τίποτα και προσευχόμουν καθημερινά γι αυτούς.Την Πρωτοχρονιά του 2003 ξύπνησα δύσθυμη χωρίς να μπορώ να κατανοήσω την αιτία. Φυσίκά κατα τη διάρκεια της ημέρας ήμουνα σε έναν διαρκή πανικό χωρίς να καταλαβαίνω τι έχω.Πήγα στο νοσοκομείο όπου με διώξανε αφόύ φυσικά δεν είχα τίποτα.Έτρεξα σε διάφορους γιατρούς,πήγα σε νευρολόγο που μου είπε πως οργανικά δεν έχω κάτι, πήγα σε ψυχολόγο που μου είπεπως δεν είναι τίποτα και σιγά σιγά σε καμιά εβδομάδα πέρασε.Σε ένα μήνα πάλι το ίδιο πράγμα επαναλαμβάνεται ,ξανα νοσοκομείο και πάλι τα ίδια.να σημειώσω ότι και τις δύο φορές ήμουνα στις δύσκολες μέρες.Τα πράγματα έδειχναν να στρώνουν αρκετά.Στις αρχες φοβόμουνα μη με ξαναπιάσει αυτό το πράγμα που δεν ήξερα τι ήταν αλλά σιγά σιγα το ξεπέρασα.Πριν 2 εβδομάδες μια περίεργη σκέψη μου κόλλησε και με έπιασε πανικός.?κουσα για κάποιον που σκότωσε τη μητέρα του και από τότε με έπιασε φοβία μήπως κάνω κακό στους δικούς μου. Βλέπω το μαχαίρι και φοβάμαι μην το αρπάξω και κάνω κακό σε κάποιον.Στην αρχή φοβόμουνα μην τρελαθώ αλλά από τη στιγμή που διάβασα στο site σας αυτό το ξεπέρασα.Γενικά με αγχώνουν οι κακές σκέψεις και πραγματικά αν κάποιος μου εγγυώταν ότι δε θα κάνω ποτέ κακό θα μπορούσα να συνεχίσω τη ζωή μου έστω και με αυτές τις σκέψεις. Σας κούρασα αρκετά.Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω πόσο εύκολο είναι να το ξεπεράσω μόνη μου;Κι αν όχι,δε θα ήθελα με τίποτα να πάρω φάρμακα.Θα ήθελα να μου προτείνετε μια λύση για το πρόβλημα μου χωρίθς φάρμακα και να μου πείτε αν θα καταφέρω ποτέ να το καταπολεμήσω;Περιμένω με αγωνία απαντησή σας.(Δε θα ήθελα ποτέ να κάνω κακό στους δικούς μου!Τους λατρεύω και θα προτιμούσα να πεθάνω..παρόλα αυτά στη σκέψη αυτή με πιάνει πανικός τον οποίο έμαθα να ξεπερνώ καθώς ξέρω πια τι είναι)

Με εκτίμηση,

Μ.

Ημερομηνία απάντησης

2003-11-15 23:19:34

Aπάντηση μηνύματος

Πιστεύω ότι το άγχος σας έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα προβλήματα, και δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε ότι θα κάνετε κάτι σε οποιονδήποτε άνθρωπο. Είμαι σίγουρος ότι εάν επισκεφθείτε έναν ειδικό θα μπορέσετε να καταλαβετε τι συμβαίνει και θα βρείτε την λύση που εσείς θεωρείτε ενδεδειγμένη.

Με εκτίμηση.

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων