stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

162

Μήνυμα στις

07/11/03 23:28:43

Τίτλος

Ερωτήσεις για την κατάθλιψη - REMERON - SOLIAN

Mήνυμα

Γιατρέ, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση την 1η φορά που σας έστειλα e-mail. Επειδή όμως έχω κι άλλες ερωτήσεις θα ήθελα να μου απαντήσετε και στα ακόλουθα:
1) Την μεγάλη αυτή κατάθλιψη θα την ξεπεράσω και τις σκέψεις αυτοκτονίας και επιθυμίας να αποχωρήσω από τον μάταιο (κατά εμένα) κόσμο και αυτή την μάταιη κατά εμένα ζωή; Την επιθυμία του θανάτου; Όλα τα άλλα προβλήματα που έχει ο κόσμος μου φαίνονται ασήμαντα μπροστά στο δικό μου πρόβλημα.
Εδώ να επισημάνω ότι επιτέλους ο γιατρός μου, μου έγραψε άλλα φάρμακα για την κατάθλιψη κ.ά. με τα οποία μέχρι στιγμής τουλάχιστον οργανικά – σωματικά δεν αισθάνομαι χάλια και δεν έχω παρενέργειες όπως πτώση της πίεσης, αδυναμία, να μην μπορώ να γράψω, τρεμούλιασμα κ.ά. (που είχα με Risrerdal ή Seroxat). Τώρα παίρνω 1 δισκίο SOLIAN και ½ ταμπλέτα REMERON (και τα 2 φάρμακα κάθε απόγευμα με βράδυ) και στις 22 περίπου ημέρες που παίρνω Solian (ξεκινώντας από ½ και φθάνοντας πλέον στο 1 δισκίο) και 8 ημέρες ½ Remeron τουλάχιστον δεν με «ρίχνουν» σωματικά και ψυχολογικά όπως κάνανε άλλα φάρμακα που προανέφερα. Θα αισθανθώ όμως ξανά όπως παλιά; Θα πάψω να αισθάνομαι το βάθος του χρόνου σαν βασανιστή; Θα πάψω να βρίσκω τη ζωή βαρετή;
Επίσης θα ήθελα να πω ότι δεν είδα και δεν βλέπω τα φάρμακα σαν εχθρούς. Η αγωνία μου ήταν στο ότι μου προκαλούσαν σωρό από παρενέργειες. Επιτέλους όμως με το Remeron και Solian δεν έχω παρενέργειες, που να με επηρεάζουν σε σοβαρό βαθμό. Με άλλα φάρμακα έφθανα στο σημείο να μην μπορώ να εργαστώ.
2) Γιατί αισθάνομαι ότι βαριέμαι να σηκώνομαι κάθε πρωί τις καθημερινές ενώ ακόμα και τα Σαββατοκύριακα ξυπνάω νωρίς, απλά ξυπνάω 1-2 ώρες πιο αργά από ότι τις καθημερινές. Ενώ παλιότερα, τα Σαββατοκύριακα που δεν δούλευα, κοιμόμουνα πολύ περισσότερο. Επίσης βλέπω πολλά και μεγάλα όνειρα με εξωπραγματικές διαστάσεις ή απλά περίεργα όνειρα. Αν και προτιμώ κατά την γνώμη μου να παίρνω τα φάρμακα απόγευμα ή νωρίς το βράδυ( 7μ.μ. – 9μ.μ.) ώστε να μου προκαλούν υπνηλία το πρωί (νομίζω τουλάχιστον), μπορεί τα όνειρα και η δυσκολία στο ξύπνημα να οφείλονται στα φάρμακα ή και σ’ αυτά; Ή σε τι άλλο;
3) Η έλλειψη σεξουαλικής επαφής μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη ή άλλες ψυχικές διαταραχές από μόνη της ή να συμβάλει στην ύπαρξη τους;
4) Σε τι οφείλεται (σωματικά και ψυχολογικά) ο κολπικός πόνος κατά την σεξουαλική επαφή; Θα ήθελα και την ιατρική γνώμη σας.
Αυτά προς το παρόν. Ευχαριστώ.

Ημερομηνία απάντησης

2003-12-02 12:32:16

Aπάντηση μηνύματος

1. Πιστεύω ότι θα μπορέσετε στο τέλος να αντιμετωπίσετε ΄το πρόβλημά σας όπως έχουν κάνει και πολύ άλλοι πριν από σας.


2.Πιστεύω πως ναι, κάποια από τα προβλήματα που αναφέρετε με το ξύπνημα πρέπει να οφείλονται στα φάρμακα και ιδιαίτερα το Remeron.


3.Δεν έχουμε τέτοια δεδομένα, αυτό που ξέρουμε είναι ότι εάν έχει κατάθλιψη μειώνεται η επιθυμία σου για επαφή.


4.Μπορεί να οφείλεται σε ξηρότητα του κόλπου πιθανότατα προκαλούμενη από έλλειψη διέγερσης (φυσιολογικά με την διέγερση ο κόλπος εμφανίζει εφύγρανση). Σε αυτή την περίπτωση μπόρείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο τζελ, όπως το K-Y (προφέρεται Κέι-Γουάϊ), το οποίο μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία.Με εκτίμηση,

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων