stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

186

Μήνυμα στις

15/12/03 18:41:18

Τίτλος

Κάποια στιγμή της ημέρας σκέφτομαι την αυτοκτονία...

Mήνυμα

i;Χαίρετε.
Δεν ξέρω πως να περιγράψω αυτά που περνάω αυτόν το χρόνο και επίσης δεν ξέρω αν πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό για βοήθεια.
Είμαι 24 χρονών και νομίζω πως περνάω κάποιου είδους κρίση.
Μέχρι τώρα δεν έχω συνάψει καμία κανονική σχέση με άτομο του άλλου φύλου, αυτό με κατατρέχει και με αγχώνει εδώ και πολύ καιρό. Νιώθω φοβισμένος, έχω χαμηλή αυτοπεποίθηση και διατροφικές διαταραχές.
Είχα φτάσει σε σημείο να γίνω παχύσαρκος, τελικά έχασα τα κιλά μου και από τότε με πήρε η κάτω βόλτα.
Πριν τρία χρόνια έχασα τη μητέρα την οποία υπεραγαπούσα από καρκίνο και κατά κάποιον τρόπο νιώθω υπεύθυνος(δεν ήμουν δίπλα της τις τελευταίες ώρες) αλλά δεν θρήνησα, δεν είχα κλάψει έως και πριν 3 μήνες. Κάθε βράδυ τώρα μου λείπει υπερβολικά και κλαίω, δυσκολεύομαι να κοιμηθώ δεν μπορώ να κάτσω σπίτι μου, μελαγχολώ και χάνομαι στον κόσμο μου.
Επίσης έχω χρονικο χρήσης κάνναβης(6 χρόνια κατά τα οποία πιστέυω ότι απέκτησα φοβίες-τώρα έχω κάψει) και 3 χρόνια κοκαϊνης-πολύ περιστασιακά όμως. Τους τελευταίους μήνες πίνω πολύ, σχεδόν ένα μπουκάλι ουίσκυ την ημέρα γιατί νιώθω ότι αλλιώς δεν μπορώ να βγάλω την ημέρα.
Νιώθω συνεχώς ενοχές γιατί ο πατέρας μου δεν πρέπει να στενοχωριέται λόγω παθήσεως και πιστεύω ότι τον στενοχωρώ καθημερινά, έχω πάθει πάρα πολλά ατυχήματα με το αυτοκίνητο τους τελευταίους δύο μήνες και σχεδόν έχω καταστραφεί οικονομικά, η δουλειά μου δεν με ενδιαφέρει, οι παλιές μου συνήθειες επίσης με αφήνουν αδιάφορο, την σχολή μου την έχω παρατήσει παρότι την πληρώνω κανονικά.
Επίσης έχω πλάσει ένα ιδεατό κόσμο στο μυαλό μου και αρνούμαι να βγώ από αυτόν, δεν θέλω να συμβιβαστώ με τίποτα από αυτά που κάνω.
Έχω χάσει την αξιοπρέπειά μου στον περίγυρό μου και έχω πλέον ένα πολύ κλειστό κύκλο γνωριμιών, που και σε αυτούς ακόμα δεν ανοίγομαι.
Τελευταία γνώρισα μια γυναίκα που μου είναι εντελώς απρόσιτη λόγω επαγγέλματος, και όμως μετά από τρία χρόνια είναι η μόνη που μου προκαλεί δυνατά συναισθήματα, είναι το μόνο μέρος που ξεχνάω κάπως τα υπόλοιπα, ξέρω ότι είναι αδύνατον, και όμως με έλκει αυτή η κατάσταση.
Δεν μπορώ να λειτουργήσω με άλλη γυναίκα, ούτε καν με επαγγελματία.
Κάποια στιγμή της ημέρας σκέφτομαι την αυτοκτονία, κάθε ημέρα, τώρα τελευταία περισσότερο από ποτέ. Νιώθω ότι πλέον τα χάλασα όλα.
Νιώθω συνεχές άγχος, έχω μεγάλη νευρικότητα την οποία κατευνάζω με ουσίες, αυτοκαταστρέφομαι μέρα με την ημέρα.
Η κατάσταση μοιάζει να έχει φτάσει σε τέλμα και πλέον νιώθω ότι δεν θα ξεφύγω.
Δεν ξέρω αν τα λέω όλα αυτά γιατί θέλω βοήθεια, ή γιατί θέλω να τα βγάλω από μέσα μου πίσω από το προσωπείο της ανωνυμίας του διαδικτύου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια συμβουλή μου δώσετε.

Ημερομηνία απάντησης

2003-12-24 01:47:15

Aπάντηση μηνύματος

Αγαπητέ, αυτό που περνάς τώρα λέγεται κατάθλιψη και το θεραπεύεις ανεπιτυχώς με αλκοόλ. Η κατάθλιψη έχει πιθανότατα την ρίζα της σε μια κοινωνική φοβία, που αφορά περισσότερο το άλλο φύλο.


ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ. Θα ήθελα να σε παρακάλέσω να εμπιστευθείς κάποιον γιατρό και να πας να μιλήσεις. Έχεις δυνατότητα να είσαι καλά σε ένα μήνα. Μην χάσεις αυτήν την ευκαιρία.


Με εκτίμηση,ΠΣ

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων