stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

246

Μήνυμα στις

09/01/04 09:50:20

Τίτλος

Συγγενής ανακατεύεται στη ζωή μας

Mήνυμα

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΕ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΖΗΓΟΥ ΜΟΥ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΜΕΣΑ.ΛΕΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.ΤΟ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΠΩ ΣΤΟ ΣΥΖΗΓΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΕΣ ΟΧΙ.ΠΑΛΕΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΒΓΑΔΕΣ,ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΣ ΦΕΡΟΜΑΙ ΕΓΩ.
[ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΙΧΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΚΟΨΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.( ΔΕΝ ΕΦΤΕΓΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ.ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.)ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΥΝΑΙΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΕΤΣΙ.]ΤΑ ΠΑΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΡΑΔΙΑ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΡΑΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΩ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ. ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΤΗΝ ΕΒΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕ Ο ΣΥΖΗΓΟΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΥΤΟΙΧΟΣ Ή ΔΥΣΤΙΧΟΣ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ.ΕΙΠΑ ΄΄ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΑΣΕ ΜΑΣ ΗΣΗΧΟΥΣ΄΄.
ΕΧΩ ΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΝΩ ΚΑΤΩ.ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΤΗ ΔΩ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ.ΔΕΝ ΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΝΑ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝΕ.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΣ ΦΕΡΘΩ; ΘΕΛΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΗΡΕΜΙΣΩ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΡΙΑ .

Ημερομηνία απάντησης

2004-03-16 13:09:46

Aπάντηση μηνύματος

Αυτό που θα πρέπει κατ’ αρχήν να κάνετε είναι να το συζητήσετε με τον σύζυγό σας. Να του δώσετε να καταλάβει πόσο πολύ η συγκεκριμένη συγγενής επηρεάζει την ζωή σας αλλά και την συναισθηματική σας κατάσταση. Ο ρόλος που θα παίξει ο σύζυγός σας στην όλη ιστορία (ιδιαίτερα εάν το άτομο στο οποίο αναφέρεστε είναι συγγενής από την δική του οικογένεια) πιστεύω ότι είναι καθοριστικός. Εάν αυτός μπορέσει να σας καταλάβει, σας συμπαρασταθεί και αναλάβει «δράση» ώστε να μπορέσει να κρατήσει σε κάποια απόσταση από την προσωπική σας ζωή το εν λόγω άτομο σίγουρα θα έχει γίνει ένα αποφασιστικό βήμα για να απαλλαγείτε από την δυσάρεστη επιρροή του.
Παράλληλα όμως ίσως είναι χρήσιμο να αλλάξετε κι εσείς τον τρόπο με το οποίο σκέφτεστε. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συγγενής λέει ψέματα για σας, ή σας σχολιάζει πίσω από την πλάτη σας δεν θα πρέπει να σας επηρεάζει τόσο πολύ. Δεν έχει να κάνει με εσάς αλλά με μια προβληματική συμπεριφορά της ίδιας. Δυστυχώς δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα λόγια, τις προθέσεις και την συμπεριφορά των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω μας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας και να μην επηρεαζόμαστε απ’ αυτά σε σημείο που να πλήττεται η δική μας ηρεμία και ψυχική υγεία.
Τέλος θα σας πρότεινα να μην είστε υποχωρητική απέναντί της και να μην διατηρείτε μια παθητική στάση στις παρεμβάσεις που κάνει στην προσωπική σας ζωή αλλά όταν χρειάζεται να τις εκφράζετε τις διαφωνίες σας και να της θέτεται τα όρια μέσα στα οποία μπορεί να κινείται.

Με εκτίμηση
Πέτρος Σκαπινάκης

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων