stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

285

Μήνυμα στις

15/03/04 15:59:01

Τίτλος

Κρίση Πανικού - Κατάθλιψη

Mήνυμα

Ο συντροφος μου πέρασε μια κρίση πανικού ,φοβήθηκε πολύ οτι θα το ξαναπάθει κάτω απο πίεση και αφου πρώτα έκανε γενικές εξετάσεις δέχτηκε να δει έναν ψυχίατρο του έδωσε ένα αντικαταθλιπτικό/αγχωλυτικό που δεν κυκλοφορεί στην Ελλαδα (Ειμασταν στην χώρα του,εκτός Ελλαδας) για ένα μήνα και του είπε οτι σε ένα μήνα θα είναι μια χαρά. Υπήρξε όντως μεγάλη αλλαγή στην διάθεση του για 2 μήνες ,τώρα όμως άρχισε να εμφανίζει πάλι ζαλάδες και αδυναμία συγκέντρωσης όταν είναι με κόσμο και στην δουλειά του .
Πρίν συμβούν όλα αυτά νομίζω οτι πέρασε μια κατάθλιψη λόγω προβλημάτων στην δουλειά του απο την οποια και παραιτήθηκε.
Εχει μια γενικότερη εντύπωση οτι στα προβλήματα του κανείς απο τους συγγενείς και φίλους δεν του συμπάρασταθηκε και έχει απομακρυνθεί απο όλους,δεν έχει πια ενδιαφέρον για κανέναν και όλοι κάτι του έχουν κάνει, όποτε βγαίνουμε με το ζόρι είναι την περισσότερη ώρα αμίλητος,αντίθετα όταν είμαστε οι δύο μας φέρεται φυσιολογικά
Το περιεργο είναι ότι όλα τώρα βαίνουν καλά όπως τα ηθελε έχει την δουλεία που ήθελε, ζούμε μονοι μας και θα έπρεπε να είναι επιτέλους ικανοποιημένος παρόλα αυτά δειχνει έναν φοβερό θυμό απέναντι στον φιλικό και οικογενειακό περίγυρο μας.
Για να επισκεφτεί γιατρό ούτε λόγος,δεν θεωρεί ότι του συμβαίνει κάτι ,σαν να έχει επιλέξει την μοναχική ζωή χωρίς φίλους και οι ζαλάδες του να είναι κάτι περαστικό.
Το ερώτημα μου είναι καταρχήν αν είναι απαραίτητη η θεραπεία με κάποιον γιατρό και πως εγώ μπορώ να τον βοηθήσω ,τη στάση να κρατήσω?,μόνος του υπάρχει κάποια περίπτωση να το ξεπεράσει?,κάποια στιγμή μου είχε πει ότι ντρέπεται να δει κάποιον ειδικό και τι να του πεί και ότι προτιμά να μιλάει σε μένα πώς όμως να αντιμετωπίσω εγώ αυτά που μου λέει?
Πάρακαλώ να μην δημοσιευτεί το όνομα μου
Ευχαριστώ πολύ

Ημερομηνία απάντησης

2004-03-19 10:12:51

Aπάντηση μηνύματος

Νομίζω ότι η παρέμβαση κάποιου γιατρού θα βοηθούσε πολύ τον σύντροφό σας να ξεπεράσει τα προβλήματά του. Ήδη όπως αναφέρατε η πρώτη επαφή με ψυχίατρο έφερε κάποια αποτελέσματα έστω κι αν αυτά ήταν πρόσκαιρα. Θεωρώ ότι μια πιο αποφασιστική προσπάθεια να ακολουθήσει μια θεραπευτική διαδικασία θα είχε ευεργετικές συνέπειες προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των συμπτωμάτων που αναφέρατε. Με την κατάλληλη καθοδήγηση του ειδικού θα μπορέσει να επιτύχει τόσο τον περιορισμό ή την εξάλειψη των κρίσεων πανικού όσο και την βελτίωση της συναισθηματικής του κατάστασης και την εκτόνωση του θυμού που διατηρεί μέσα του για κάποιους δικούς του ανθρώπους. Ενδεχομένως μια ψυχοθεραπευτική παρέμβαση να ήταν χρήσιμη για την περίπτωσή του.
Όσο για την δική σας στάση απέναντί του, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να είστε υπομονετική και υποστηρικτική μαζί του, να ακούτε τα προβλήματα και τα παράπονά του και να του δείχνετε ότι είστε πάντα πρόθυμη να του συμπαρασταθείτε και να τον βοηθήσετε. Η δική σας όμως προσπάθεια ίσως να μην είναι αρκετή για να απαλλάξει τον σύντροφό σας από τα προβλήματά του γεγονός που πιθανώς καθιστά την θεραπεία απαραίτητη.

Με εκτίμηση
Πέτρος Σκαπινάκης

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων