stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

321

Μήνυμα στις

11/03/04 19:49:22

Τίτλος

Είμαι πεπεισμένη οτι έχω καρκίνο του πνεύμονα

Mήνυμα

Αγαπητέ κύριε Σκαπινάκη,
μετα απο πολύ δισταγμό σας γράφω γιατί είσαστε η τελευταία μου ελπίδα όσον αφορά το προβλημά μου.
Καταρχήν είμαι 19 χρονών και είμαι φοιτήτρια Νομικής.Συγκατοικώ με μια κοπέλα που έχει τελειώσει ιατρική.Πριν από 2 χρόνια η αδερφή του πατέρα μου πέθανε από καρκίνο στο μαστο με μετάσταση παντού σε όλα τα ζωτικά της όργανα.Δυστυχώς έμενε κοντα στο σπίτι μας και την έβλεπα καθημερινά να αργοπεθαίνει και να μην μπορεί να περπατήσει.Είχε γίνει ένας άλλος άνθρωπος.Αυτό με επηρέασε πολυ΄όπως και άλλα παρόμοια περιστατικά στο στενό μου περιβάλλον.Δεν το σκεφτόμουνα μέχρι πρόσφατα.Πριν από 3 μήνες περίπου μου είπε η μαμά μου οτι μια φίλη της ένιωθε κόπωση και πόναγε στα κόκκαλα και τελικά ανακάλυψαν ότι είχε καρκίνο του πνεύμονα.Από τότε σταμάτησα το κάπνισμα και μετα απο λίγες εβδομάδες αρχισα να πονάω πολύ την πλάτη μου και τα κοκκαλά μου και να χανω μαθήματα να μην μπορώ να βαλω τσιγαρο στο στόμα μου και να νομίζω οτι θα πεθάνω και ολη μερα να ξαπλώνω.πηγα σε πολλού γιατρούς και με την κλινική εξέταση μου είπαν οτι χωρίς βήχα δεν μπορούν να με υποβάλουν σε ακτινογραφία θώρακα.Αν και εγώ δεν θέλω να κάνω ακτινογραφια γιατι είμαι πεπεισμένη οτι θα δείξει οτι έχω καρκίνο του πνεύμονα.
Όλη τη μέρα διαβαζω τα βιβλία της συγκατοίκου μου και ταυτίζομαι με τα συμπτώματα της κάθε ασθένειας και ιδιαίτερα τησ προαναφερθείσας.Είμαι σε απογνωση όλη μέρα κλαίω και νομίζω ότι η ζωή μου έχει καταστραφεί και έχω παρατήσει τη σχολή.Πολλοί γελάνε μαζί μου και εχω διώξει πολλά άτομα με αυτή μου τη συμπεριφορά νιώθω ότι καταστρέφομαι.
Σας παρακαλώ δεν υπάρχει κανένασ που να μπορέι να με βοηθήσει αν έχετε χρόνο θα το εκτιμούσα πολύ.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Ημερομηνία απάντησης

2004-05-19 10:24:14

Aπάντηση μηνύματος

Είναι φανερό ότι τα δυσάρεστα αυτά γεγονότα τα οποία συνέβησαν στο περιβάλλον σας, σας έχουν επηρεάσει συναισθηματικά και έχουν συμβάλει στην εμφάνιση του προβλήματος που αντιμετωπίζετε. Συμβαίνει σε αρκετούς ανθρώπους όταν κάποια κοντινά τους πρόσωπα υποφέρουν από μια σοβαρή ασθένεια και παρακολουθούν καθημερινά την άσχημη πορεία της υγείας τους να αναπτύσσουν φόβους ότι και οι ίδιοι μπορεί να πάθουν κάτι ή ότι ήδη η υγεία τους έχεις κλονιστεί όπως συμβαίνει και στην δική σας περίπτωση. Σε κάποιους απ’ αυτούς, ο φόβος (και τα καταθλιπτικά συμπτώματα που συχνά τον συνοδεύουν) είναι παροδικός και φεύγει από μόνος του με το πέρασμα του χρόνου. Σε κάποιους άλλους όμως ο φόβος που έχουν ότι πάσχουν από κάτι είναι περισσότερο μόνιμος και δεν μπορεί να αποβληθεί χωρίς την βοήθεια κάποιου ειδικού. Θα σας συμβούλευα λοιπόν, εφόσον το πρόβλημα στην περίπτωσή σας επιμένει, να επισκεφτείτε κάποιον ψυχίατρο ο οποίος με την κατάλληλη θεραπεία (φαρμακευτική αγωγή, ψυχοθεραπεία) θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα το πρόβλημα και να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τα συμπτώματα που εκδηλώνετε ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε κανονικά τη ζωή σας. Σίγουρα υπάρχει λύση στο πρόβλημά σας, αρκεί να την αναζητήσετε.

Με εκτίμηση

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων