stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

331

Μήνυμα στις

22/03/04 04:11:41

Τίτλος

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Mήνυμα

Είμαι 27 ετών, και τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθώ να συνέλθω από τα απανωτά χαστούκια των εργοδοτών μου που λατρεύουν να με βλέπουν να προφέρω την λέξη παραίτηση. Το μεγάλο με τα συμφέροντα του κεφαλαίου ήρθε όταν αποφάσισα να πω ναι σε μια επαγγελματική πρόταση άκρως θελκτική-εγκαταλείποντας μια αντίστοιχα καλή θέση- που τελικά αποδείχτηκε η πιο καταστροφική επιλογή ζωής. Από εκείνη την ημέρα, κάνω πρόβες στο σενάριο ο Κατήφορος και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. έζησα την εμπειρία της ανεργίας για 2 χρόνια, τρώγοντας πια μόνο επαγγελματικές χυλόπιτες ,μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα,
γεγονός που με έριξε στην ταβανοθεραπεία και την φθορά των σχέσεών μου με τον σύντροφό μου, τους γονείς μου, αλλά κυρίως τον ίδιο μου τον εαυτό. Οι περισσότεροι από αυτούς που με αγαπούν μου ρίχνουν ακόμα ευθύνες, άλλωστε το ίδιο κάνω και γω, παρόλα αυτά η διστακτικότητά μου να χτυπήσω κι άλλες πόρτες μου φαίνεται φυσιολογική αν κρίνω από το τι συμβαίνει έξω από τον μικρόκοσμο της κρεβατοκάμαράς μου και τον πανικό που νιώθω όταν ξεκινάω για ένα ακόμη interview. Τους τελευταίους δύο μήνες είμαι ξανά άνεργη αυτή τη φορά αγρίεψαν τα πράγματα και η παραίτηση έγινε απόλυση λόγω περικοπών, και απολαμβάνω την νέα κατάσταση με απίστευτες κρίσης υστερίας, πολλά δάκρυα, τόνους παγωτού παρφέ, και κατηγοριών που ρίχνω στον θυμώδη σύντροφό μου,α και να μην ξεχάσω με freaky εφιάλτες. Την νύχτα την έχω κάνει μέρα- αυτό μου άρεσε να το κάνω και πριν εμφανιστεί ο ιός της ανεργίας- το φαγητό κατά το Σαββατοκύριακο την απόλυτη τιμωρία μου και τους εφιάλτες, νέα που έχω να πω στον καλό μου όταν θα επιστρέψει από τη δουλειά. Ονειρεύομαι περισσότερο την ανυπαρξία παρά τον ίδιο τον θάνατο, φοβάμαι όταν σκέφτομαι πόσο θέλω να πονέσω τον εαυτό μου και λαχταρώ ένα 13 προκειμένου να μην ξανατρέξω για τίποτα στην ζωή μου. Συγνώμη για το μακροσκελές γράμμα και ελπιζω σε μια αν όχι μακροσκελή τουλάχιστον πιο ουσιώδη απάντηση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ημερομηνία απάντησης

2004-05-19 10:41:01

Aπάντηση μηνύματος

Σας ευχαριστούμε για το μήνυμά σας και συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση που ελπίζουμε να σας βρήκε σε καλύτερη φάση. Όπως φαίνεται και από το γράμμα σας καταλαβαίνετε κι εσείς η ίδια ότι αυτό που περνάτε δεν είναι παρά μια κάπως υπερβολική αντίδραση σε στρεσσογόνες καταστάσεις. Δεν είναι κάτι περίεργο ούτε ασυνήθιστο. Πολλοί άνθρωποι αντιδρούν έτσι σε τέτοιες ή και ακόμα ευκολότερες καταστάσεις. Δε νομίζω ότι φάρμακα θα σας ήταν απαραίτητα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αντλήσετε όση περισσότερη υποστήριξη μπορείτε από τους δικούς σας ανθρώπους (οι οποίοι απ`ότι φαίνεται ακόμα βρίσκονται δίπλα σας) και να προσπαθήσετε να βρειτε κατι να απασχοληθειτε (αν όχι δουλειά κάτι άλλο που να σας ευχαριστεί). Ελπίζω ότι θα πάτε καλύτερα.

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων