stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

34

Μήνυμα στις

10/08/03 12:10:24

Τίτλος

Πρόβλημα με τη μητέρα του συντρόφου μου

Mήνυμα

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
Είμαι 26 ετών. Εχω καποιο προβλημα το οποιο με απασχολει εδω και χρονια. Εχω μια σχεση με εναν αντρα 40 ετών εδω και 8 χρόνια. Ζει μόνος του και εγω επίσης μόνη μου. Ο καθενας μας λοιπον σε ξεχωριστα σπίτια. Με την οικογενια του ειχα μια αριστη σχέση. Το πρόβλημα αρχισε απο την στιγμή που ο Β. έχασε τον πατέρα του, πριν απο 6,5 χρόνια. Απο τότε η μητερα του άλλαξε συμπεριφορα, δεν μου μιλάει και δεν θέλει καν να με δει. Εκείνος φοβάται να στεναχωρήσει την μητέρα του και έτσι λοιπόν βρίσκεται ανάμεσα σε δύο γυναίκες. Εγω ήμουν αρκετα ανεκτική ολα αυτα τα χρόνια, πηγαινα καθημερινα σπίτι του, έκανα δουλιες, επλενα κλπ.Πέριση, έχωντας κάνει επανελλημενες συζητήσεις για το να καταφέρει να λύσει το πρόβλημα της μητέρας του έτσι ώστε να παντρευτούμε, εκείνος όλα αυτα τα χρόνια έλεγε υπομονη και της μιλάω, αλλα....Ετσι πηρα την απόφαση να αποδεσμευτω απο την οικογενεια μου και να ζήσω και εγω μόνη μου. Χωρίσαμε για ενα μικρο διάστημααλλα ξαναείμαστε μαζί. Υπάρχουν μεταξύ μας πολλά ενδιαφέροντα και πραγματικη αγάπη και απο τους δύο. Δεν ξέρω τι να κάνω για να αποκαταστήσω την σχέση μου μαζι με την μητέρα του. Πριν απο 4 χρόνια είχα επισκεφτει εναν Ψυχολόγο του οποίου η απάντηση δεν μου αρεσε καθόλου δηλ. μου είπε να χωρίσω γιατι η ζωη ειναι μπροστά μου, δεν κατάλαβε οτι τον αγαπώ πραγματικα μετα απο 8 χρόνια. ευχαριστω

Ημερομηνία απάντησης

2003-08-22 11:36:04

Aπάντηση μηνύματος

Οπως θα έχετε καταλάβει, η μητέρα του φίλου σας μετά την απώλεια του συζύγου της έχει αγκιστρωθεί πάνω στον γιό της. Από εσάς νιώθει να απειλείται, διότι αν ζήσετε μαζί τότε αυτόματα θα χάσει τον γιο της από κοντά της. Ο,τι και να κάνετε εσείς δε νομίζω ότι θα βοηθήσει την κατάσταση. Εκείνη θα πρέπει να καταλάβει ότι το συμφέρον του γιου της είναι να κάνει την δικία του οικογένεια. Στην περίπτωση αυτή δεν θα χάσει βέβαια τον γιό της, αλλά δεν θα μπορεί και να τον έχει κοντά της. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από το θάνατο του πατέρα του φίλου σας και θα περίμενε κανείς η διαδικασία αυτή να έχει ολοκληρωθεί. Πιθανότατα και η παθητική στάση του φίλου σας στο θέμα να έχει συντελέσει στην διαιώνιση αυτού του προβλήματος. Είναι προφανές ότι η μητέρα δημιουργεί σκόπιμα ή μη αισθήματα ενοχής στο γιό της (με το ενδεχόμενο της απομάκρυνσής του από το σπίτι), ώστε να του δημιουργεί αντικίνητρο για να φύγει. Ο φίλος σας προφανώς σας αγαπάει, αλλά αυτό που δεν μπορεί να λύσει είναι το πώς να πάει να ζήσει μαζί σας χωρίς να νομίζει ότι εγκαταλείπει την μητέρα του.
Συμπερασματικά, πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι να προτείνετε στον φίλο σας να πάτε από κοινού να συζητήσετε το πρόβλημα με έναν ψυχίατρο / ψυχοθεραπευτή. Έτσι είναι πιθανό να καταλάβει ότι δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα. Ότι έχει δικαίωμα να κάνει την ζωή του χωρίς να νομίζει ότι εγκαταλείπει τη μάνα του. Η διαδικασία αυτή θα πάρει κάποιο χρόνο και αριθμό συσναντήσεων με τον ψυχοθεραπευτή αλλά πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά.

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων