stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

356

Μήνυμα στις

21/04/04 23:53:54

Τίτλος

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Mήνυμα

Καταρχήν θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας να φέρεται πιο κοντά το κόσμο με την έννοια και τα ταμπού τηε ψυχικής υγείας. ένα ή και περισσότερα από αυτά έχουν επηρεάσει και τη δική μου ζωή -αύριο κλείνω τα 24 και αποφάσισα να δώσω τέλος σε κάποια πράγματα που με βασανίζουν χρόνια τώρα και να συνεχίσω κοιτάζοντας μόνο το μέλλον.

και τα προβλήματα από που αρχίζουν, από την οικογένεια φυσικά.......

οι ερωτήσεις μου είναι δύο:

1ο πώς μπορεί να συνεχίσει κάποιος να αγαπά, να σέβεται, να θαυμάζει,να ζει τον πατέρα του, ο οποίος ποτέ δεν έχει δείξει τρυφερότητα στην συζυγό του και μητέρα μου, ήταν τις περισσότερες φορές απών στα προβλήματα των παιδιών του αν και εκπαιδευτικός και παράδειγμα προς μίμησην για άλλους, και επιπλέον εδώ και 10 περίπου χρόνια έχει φέρει πολύ κοντά στην οικογένεια και έχει επιβάλλει ουσιαστικά την παρουσία του ερωτικού του συντρόφου- είναι επίσης άντρας της ίδιας περίπου ηλικίας, παντρεμένος με 2 παιδιά- (μην έχετε αμφιβολία εάν αυτό που σας γράφω είναι αλήθεια, γιατί πιστεψτε πολύ θα ήθελα να μην ήταν);

2ο πώς μπορεί να συνεχίσει κάποιος να αγαπά, να σέβεται, να θαυμάζει,να ζει με μία μητέρα η οποία έχοντας περάσει η ίδια σοβαρή κατάθλιψη στα νιάτα της λόγω ερωτικής απογοήτευσης, παντρεύεται κάποιον για μην μείνει στο ράφι ουσιαστικά-με την βοήθεια της πολύ καλής οικονομικής της κατάστασης- δέχεται την ύπαρξη του παραπάνω συζύγου-ενώ γνωρίζει την όλη αλήθεια- για τα 3 της παιδιά, για την κλειστή επαρχιακή κοινωνία, για μην προκαλέσει σκάνδαλο και ίσως μία αυτοκτονία, με τη δικαιολογία ότι ο καθένας κουβαλάει το σταυρό του σε αυτή τη ζωή;

αυτό που μου συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι ότι έχω δώσει τέλος σε μία σχέση 5 περίπου ετών με ένα άνθρωπο που με αγάπησε πολύ, ολοκληρωτικά , που θα ήθελε να μοιραστεί τη ζωή του μαζί μου, με αρκετά προβλήματα στη σχέση λόγω διαφορών στο μορφωτικό, κοινωνικό, οικονομικό επίπεδο ,λόγω διαφοράς ηλικίας 4 ετών που όμως με τις διαφοτικές εμπειρίες του καθενός μοιάζει να είναι πολύ μεγαλύτερη. ο φόβος της δεύσμευσης όμως ήταν ο μεγαλύτερος από όλους.ο χωρισμός δύσκολος και για τους δυο, ειδικά για εκείνον, ξέρει περίπου τα οικογενειακά ζητήματα αλλά όχι όλη την αλήθεια. πιστεύει ότι π΄πασχς από κάποιας μορφής κατάθλιψη εξαιτίας της μητέρας μου και της συμπεριοφοράς (έχω πρόβλημα να του μιλήσω και για μένα και για τη σχέση μας, επειδή μου συμβαίνουν διαρκώς μικροατυχήματα, έχω έλλειψη συγκέντρωσης μερικές φορές,και άλλα που μου συμβαίνουν κατά αυτόν).

δεν ξέρω τι άλλο να γράψω και δεν ξέρω και τι να περιμένω από εσάς. ελπίζω να μου απαντήσετε σύντομα,η ζωή μου αυτό το καιρό είναι δύσκολη- επιπλέον άγχος λόγω της επαγγελματικής μου δραστηριότητας-ξεκινάω το phd μου- αλλά και μόνο που σας έγραψα όλα τα παραπάπω νιώθω κάπως καλύτερα

ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας εκ των προτέρων

Ημερομηνία απάντησης

2004-05-20 10:49:29

Aπάντηση μηνύματος

Όπως η ίδια αναφέρατε κλείνοντας το μήνυμά σας, ήδη αισθανθήκατε καλύτερα στέλνοντας μου αυτό το email. Πιστεύω λοιπόν ότι θα βοηθηθείτε σημαντικά αν απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό (ψυχίατρο/ψυχολόγο) και του εκθέσετε λεπτομερώς την κατάστασή σας. Είναι φανερό ότι το οικογενειακό περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώσατε ήταν προβληματικό και αυτό επηρέασε αρνητικά και την δική σας ζωή και τη συναισθηματική σας κατάσταση.
Είναι πραγματικά δύσκολο να σας πει κανείς πώς να χειριστείτε τα συναισθήματα που τρέφετε για τους γονείς σας (και κυρίως για το πατέρα). Οι γονείς είναι δύο πρόσωπα που θέλουμε να τους αντιμετωπίζουμε με αγάπη, σεβασμό, να τους θαυμάζουμε και να πιστεύουμε σ’ αυτούς, κάτι που κατανοώ ότι είναι δύσκολο έως και αδύνατο για εσάς να το κάνετε γεγονός που είναι φυσικό να σας προκαλεί απογοήτευση και πόνο. Πιθανώς μια ψυχοθεραπευτική παρέμβαση να σας βοηθούσε να αντιμετωπίσετε αυτά τα συναισθήματα και να χαράξετε ένα πλάνο ζωής που να σας βγάλει από το αδιέξοδο που τα γεγονότα του παρελθόντος και το οικογενειακό περιβάλλον σας έχει οδηγήσει.
Αυτό που θα μπορούσα να σας πω είναι ότι αξίζει να προσπαθήσετε και να μην αφήσετε τον εαυτό σας να παραιτηθεί και να γίνει έρμαιο σκέψεων, συναισθημάτων και καταστάσεων που μόνο προβλήματα δημιουργούν. Θα πρέπει να βρείτε τη δύναμη να φτιάξετε τη δική σας ζωή, και να ασχοληθείτε με τις σπουδές, τις προσωπικές σας σχέσεις, τα όνειρά σας.

Με εκτίμηση

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων