stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

409

Μήνυμα στις

16/6/2004 9:54:23

Τίτλος

Έχω πρόβλημα με το άλλο φύλο

Mήνυμα

ΓΙΑΤΡΕ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΦΥΛΟ.ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΕΝΑ ΤΡΟΜΕΡΟ ΑΓΧΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ.ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΠΩ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΑΓΧΩΔΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ,ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥ.ΣΤΑ 28 ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΟΒΑΡΗ ΣΧΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΟΥ ΑΡΕΖΕ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΕ ΠΟΤΕ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ.ΕΧΟΥΜΕ ΒΓΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΑΡ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΣΟ ΦΟΒΟΜΟΥΝ!ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΣΕ ΠΟΙΟ ΒΑΘΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΗΣ ΠΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ,ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ ΜΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ(ΤΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΩ ?ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΩ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΡΙΞΩ?)ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΕΞΗΓΗΣΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΡΕΛΛΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑ

Ημερομηνία απάντησης

2004-07-27 10:27:09

Aπάντηση μηνύματος

Πράγματι το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε εντάσσεται στην κατηγορία της κοινωνικής φοβίας και επικεντρώνεται κυρίως στις σχέσεις σας με το άλλο φύλο. Το πρόβλημα της κοινωνικής φοβίας είναι σχετικά εύκολα θεραπεύσιμο αρκεί να αντιμετωπιστεί με τη βοήθεια κάποιου ειδικού που θα προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.
Τώρα, για το πως πρέπει να χειριστείτε άμεσα το πρόβλημα και να μην χάσετε την ¨ευκαιρία¨ να συνάψετε μια στενότερη σχέση με την κοπέλα που έχετε γνωρίσει, θα σας πρότεινα να της αναφέρετε το πρόβλημα που έχετε στο να προσεγγίζετε το άλλο φύλο παρά το γεγονός οτι η συναψη μιας στενής σχέσης είναι κάτι που το θέλετε πάρα πολύ. Μη φοβηθείτε να της εκθέσετε την κατάσταση. Πιστεύω οτι σε καμία περίπτωση δε θα σας θεωρήσει τρελό επειδή έχετε μια φοβία στο συγκεκριμένο θέμα (κάτι που άλλωστε αντιμετωπίζουν και πολλοί άλλοι συνανθρωποί σας). Αναρωτηθείτε εάν εσείς θα θεωρούσατε τρελό κάποιον που θα σας έλεγε οτι έχει μια δυσκολία στο να προσεγγίζει άτομα του άλλου φύλου και να συνάπτει μαζί τους σχέσεις. Δεν νομίζω οτι θα καταλήγατε σ΄ αυτό το συμπέρασμα. Το ίδιο πιστεύω οτι θα συμβεί και με τη φίλη σας. Ίσως ο κίνδυνος να τη χάσετε να είναι μεγαλύτερος εάν δεν της μιλήσετε για το πρόβλημά σας καθώς βλέποντας οτι δεν προχωράτε σε κάτι περισσότερο να θεωρήσει οτι συμβαίνει κάτι άλλο (π.χ. οτι δεν ενδιαφέρεστε γι αυτήν αρκετά)

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων