stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

414

Μήνυμα στις

19/7/2004 10:17:17

Τίτλος

Συμτώματα ΟCD

Mήνυμα

Είμαι γυναίκα 26 ετών. Τους τελευταιους τρεις μήνες παρουσίασα συμτώματα ΟCD (ιδεοψυχαναγκαστικής νέυρωσης) έπειτα από ένα γεγονός που με άγχωσε και με απογοήτευσε και με τραυμάτισε . Η δημιουργική και χαρούμενη ζωή μου ένιωσα να κατασρεφεται.Ολα όσα με ευχαριστούσαν άρχισα να τα κάνω καταναγκαστικά έργα. Ενιωθα ότι δεν επικοινωνούσα με τους γύρω μου, ότι ήμουν ομοφιλόφυλη, ότι ο χρόνος κυλούσε βασανιστικά, ότι τίποτα δεν με ευχαριστούσε, ότι δεν θα ξεπερνούσα ποτέ αυτή την κατάσταση. Οτι η ζωή μου είχε φτάσει σε ένα τέλμα. Σταμάτησα να ονειρεύομαι για το μέλλον. Δεν σταμάτησα όμως να είμαι λειτουργική. Δεν έλειψα ούτε μία μέρα από τηην δουλειά μου και οι βαθμοί μου στις εργασίες του μεταπτυχιακού που παρακολουθώ ήταν άριστες. Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει ότι κάτι μου συνέβαινε . Ομως υπέφερα...Παλαιότερα για ένα χρονικό διάστημα 6 μηνών είχα κάνει ψυχοθεραπέια για την προσωπική μου ανάπτυξη και για την βελτίωση της επικοινωνίας μου με τους άλλους και είχα δει αποτελέσματα. μπορώ να πω ότι η ζωή μου είχε αγγίξει το τέλειο. Απευθύνθηκα λοιπόν και πάλι στον ψυχολόγο μου ο οποίος και διέγνωσε την διαταραχή ( είναι κάτι για το οποίο πρώτη φορά άκουγα). Μου είπε ότι είναι τόσο ελαφριά η μορφή της που έπειτα από κάποιοες συνεδρίες θα το ξεπεράσω. Μου είχε προτείνει και την λύση της φαρμακευτικής αγωγής αλλά ήταν σίγουρος ότι δεν την είχα ανάγκη. Επέμεινα πολύ εγώ η ίδια και έτσι επισκέφθηκα έναν ψυχίατρο. Σήμερα συμπληρώνω ένα μήνα φαρμακευτικής αγωγής, λαμβάνω 1 Zoloft ημερησίως και έχω δει αποτελέσματα. Η ζωή μου έχει σχεδόν επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς. Παράλληλα φυσικά κάνω και ψυχοθεραπέια. Από οτι μου είπε ο ψυχίατρος δεν υπάρχει λόγος να αυξήσω τη θεραπέια. Να σημειώσω ότι Χanax χρειάστηκε να πάρω μόνο για 4 μέρες και αυτό από μισό τη φορά και άπό μόνη μου το σταμάτησα. Θα πάρω όμως την αγωγή για 9 μήνες για να μην κάνει υποτροπή. Θα ήθελα κ. Στεργίου να μοιραστώ την εμπειρία μου με τους άλλους για να τους δώσω την ελπίδα ότι δεν είναι ντροπή να απευθύνεσαι σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο όταν έχεις κάποιο πρόβλημα και πως ΝΑΙ Η ΙΔΨ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ!!!!

Ημερομηνία απάντησης

2004-07-27 10:40:53

Aπάντηση μηνύματος

Σας ευχαριστώ για το μήνυμά σας. Πιστεύω οτι θα βοηθήσει πολλούς συνανθρώπους μας που υποφέρουν από τα ίδια με τα δικά σας συμπτώματα και δεν έχουν λάβει ακόμη την κατάλληλη θεραπεία είτε γιατί δεν πιστεύουν οτι μπορούν να ξεπεράσουν το πρόβλημα που τους ταλαιπωρεί είτε επειδή διστάζουν να επισκεφτούν κάποιον ειδικό. Το να μοιράζεσαι την εμπειρία ενός προβλήματος με άτομα που έχουν την ίδια πάθηση είναι πραγματικά πολύ σημαντικό. Σε αρκετές περιπτώσεις αποτελεί το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος καθώς ορισμένοι άνθρωποι αντιλαμβανόμενοι οτι υπάρχουν και άλλοι που έχουν τα ίδια με αυτούς δυσάρεστα συμπτώματα και μάλιστα κατόρθωσαν να τα ξεπεράσουν, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με μεγαλύτερη αισιοδοξία και παρακινούνται στο να αναζητήσουν βοήθεια και θεραπεία.

Με εκτίμηση
Π.Σ.

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων