stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

425

Μήνυμα στις

//

Τίτλος

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ

Mήνυμα

Καλησπέρα σας
Θα ήθελα την γνώμη σας για κάποια προβλήματα που έχω με τον αρραβωνιαστικό μου(εγώ είμαι 26 κι αυτός 37 και ζεί ακόμη με την μητέρα του).
Αυτή τη στιγμή είναι περίπου 1 μήνας που έχουμε ¨χωρίσει¨ και η αιτία ήταν ότι την ημέρα που έπρεπε να πάω το νυφικό στο χωριό γιατί παντρευόταν ο ξάδερφος μου, αυτός βγήκε στις 12 το βράδυ με μία συνάδελφο του με την οποία είχε ξαναβγεί πριν κάποιες μέρες. Όταν το επόμενο βράδυ τον ρώτησα για ποιό λόγο βγήκε μαζί της, και αν

Ημερομηνία απάντησης

2004-08-30 12:10:39

Aπάντηση μηνύματος

Είναι φανερό ότι αυτή η σχέση έχει πολλά προβλήματα και κυρίως πρόβλημα επικοινωνίας. Ειλικρινά δε γνωρίζω εάν θα μπορούσε να σταθεί μια τέτοια σχέση. Πάντως, εάν ήταν δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο, θα απαιτούνταν μεγάλες αλλαγές και υποχωρήσεις.
Όσον αφορά το σύντροφό σας, πιστεύω ότι παρουσιάζει πολλά λάθη στη συμπεριφορά του. Κατ’ αρχήν, η προσκόλλησή του στη μητέρα του, είναι πραγματικά δυσλειτουργική και παρεμποδίζει την δημιουργία μια υγιούς σχέσης με μια σύντροφο. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβει ο ίδιος και να το αλλάξει (αν και δεν είναι τόσο εύκολο να το κάνει από μόνος του). Και η γενικότερη όμως συμπεριφορά του (το ότι σας χτύπησε, οι φωτογραφίες με τη φίλη του, η εγωιστική του στάση όσον αφορά την επανασύνδεσή σας) δείχνει άνθρωπο που δεν είναι έτοιμος για τη δημιουργία μιας σοβαρής σχέσης. Κάποιος θα αναρωτιόταν εάν ενδιαφέρεται πραγματικά για σας! Βέβαια δεν μπορώ να είμαι απόλυτα σίγουρος καθώς δε γνωρίζω ούτε το ίδιο το άτομο ούτε και όλα τα γεγονότα που αφορούν τη σχέση σας. Σίγουρα όμως σ’ αυτή τη σχέση πολλά είναι αυτά που είναι «στραβά».
Θα πρέπει λοιπόν να σκεφτείτε σοβαρά και με θάρρος να λάβετε αποφάσεις. Να δείτε εάν αξίζει τον κόπο να συνεχίσετε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο ή σπαταλάτε το χρόνο και ταλαιπωρείστε άσκοπα. Είναι αλήθεια ότι πολλοί άνθρωποι μένουν σε μια σχέση νομίζοντας ότι έχουν βαθιά συναισθήματα για τον άλλον, στην πραγματικότητα όμως μένουν από συνήθεια ή από το φόβο της μοναξιάς. Μην πέσετε σ’ αυτή την παγίδα. Κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς λανθασμένο.
Είναι σκόπιμο λοιπόν να δείτε η ίδια τι ανάγκες έχετε και τι υποχωρήσεις είστε διατεθειμένη και «αντέχετε» να κάνετε. Να δείτε τι πραγματικά σας προσφέρει αυτός ο άνθρωπος και αν αυτό είναι αρκετό. Να αξιολογήσετε ποια είναι τα καλά που σας παρέχει αυτή η σχέση, ποια τα προβλήματα που σας δημιουργεί και ποια τελικά είναι αυτά που υπερτερούν.
Εάν αποφασίσετε ότι πρέπει να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία σ’ αυτή τη σχέση, θα πρέπει να κάνετε μια ειλικρινή και σοβαρή συζήτηση με το σύντροφό σας. Να του αναφέρετε ξεκάθαρα και με ήρεμο τρόπο πόσο σας ενοχλούν κάποια πράγματα στη συμπεριφορά του και να του ζητήσετε να προσπαθήσει να τα αλλάξει. (Εάν αρνηθεί τότε σίγουρα αδιαφορεί για σας και δεν αξίζει να επιμένετε).
Επίσης, η επίσκεψη σε κάποιον ειδικό (ψυχολόγο, σύμβουλο σχέσεων) θα ήταν χρήσιμη καθώς θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε κάποια πράγματα και να δείτε τι πραγματικά περιμένει ο καθένας απ’ αυτή τη σχέση και να καταλάβετε εάν μπορείτε να συνεχίσετε να είστε μαζί και στο μέλλον ή όχι.

Με εκτίμηση
Π.Σκαπινάκης

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων