stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

470

Μήνυμα στις

11/09/04 06:23:57

Τίτλος

Φοιτητής με κρίσεις πανικού

Mήνυμα

Πρώτα από όλα συγχαρητήρια για το site σας. Είναι μία καταλπηκτική δουλειά που βοηθάει πολύ κόσμο. Θα ήθελα να σας πω το πρόβλημά μου και αν μπορέσετε να με βοηθήσετε.

Είμαι 22 ετών, φοιτητής στο πανεπιστήμιο στο τελευταίο έτος της σχολής μου. Είμαι αγχώδες και απαισιόδοξο άτομο σε όλες τις πτυχές της ζωής μου. Κατά την διάρκεια της προηγούμενης εξεταστικής περιόδου παρουσίασα κρίσεις πανικού οι οποίες με εμπόδισαν να δώσω κάποια μαθήματα χειροτερεύοντας την γενικευμένη αγχώδη συμπεριφορά μου.

Όλα ξεκινούσαν μερικές μέρες πριν την εξέταση του εκάστοτε μαθήματος με εμφάνιση συμπτωμάτων έντονου και γενικευμένου άγχους, απαισιόδοξων σκέψεων και έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Η παραπάνω κατάσταση γινόταν χειρότερη μέρα με την μέρα με αποτέλεσμα το να μην μπορώ να διαβάσω καθόλου. Ειδικότερα την παραμονη των εξετάσεων ήμουν σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. ΠΑΝΙΚΟΣ... έτσι αισθανόμουν. Έπρεπε να διαβάσω αλλά δεν μπορούσα καθόλου. Περιττό να σας πω ότι τα αποτελέσματα ήταν μια σκέτη καταστροφή.

Το καλοκαίρι προσπάθησα, και κατάφερα, να χαλαρώσω και να ηρεμήσω για την επόμενη εξεταστική. Οπλίστηκα με θετικές σκέψεις και μπόρεσα να τονώσω λίγο την αυτοπεποίθησή μου.

Όλα αυτά ξεχάστηκαν όταν ήρθε και πάλι η εξεταστική περίοδος. Πάλι τα ίδια και ακόμη χειρότερα... Η προηγούμενη αποτυχία με φόρτιζε αρνητικά ακόμη περισσότερο.

Δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση... Ασχολούμαι πολύ με την σχολή μου και έχω προγραμματίσει μεταπτυχιακές σπουδές για τον επόμενο χρόνο τις οποίες όμως χάνω αν δεν αλλάξει κάτι και γρήγορα. Πως θα μπορέσω να οργανωθώ και πάλι και να εργαστώ χωρίς άγχος για την επιτυχία των στόχων μου; Που θα βρω την δύναμη να καλύψω τα κενά που άφησα;

Μπορεί αν ακούγεται αφελές αλλά θα απογοητευτώ από τον εαυτό μου αν βγω εκτός προγράμματος. Δεν έχω αποτύχει σε τίποτα τόσο σοβαρό μέχρι τώρα και η σκέψη και μόνο ότι ενδέχεται να χάσω ένα χρόνο με σκοτώνει. Αισθάνομαι ότι είμαι σε ένα λαβύρινθο με σκέψεις, άκαιρες κάποιες φορές, από τον οποίον δεν μπορώ να βγω και να δουλέψω σωστά όπως έκανα και στο παρελθον. Πιστεύω ακόμα ότι θα της οικογένειας μου και των φίλων μου αν δεν μπορέσω να επιτύχω τους στόχους μου.

Νιώθω πολλές φορές ότι είμαι μόνος μου και δεν μπορώ να μιλήσω σε κανένα αν και περιστοιχίζομαι από πολλούς πραγματικούς φίλους. Με εμποδίζει να μιλήσω το γεγονός ότι έχουν και αυτοί άγχος και μπορεί να μην έχουν τα ψυχικά αποθέματα για να με βοηθήσουν στη προκειμένη περίοδο. Ακόμα είμαι πάντα εγώ ο που βοηθάω και συμβουλεύω και δεν είμαι συνηθισμένος να δέχομαι συμβουλές από αυτούς. Για τον λόγο αυτό μόλις είδα ότι μπορώ να επικοινωνήσω με εσάς το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί το έχω ανάγκη. Πραγματική ανάγκη.

Πραγματικά δεν μπορώ να επιβληθώ πλέον στον εαυτό μου. Δεν μπορώ να τον οργανώσω και να σκεφτώ ψύχραιμα. Δεν ξέρω που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση αλλά πρέπει να κάνω κάτι όσον το δυνατον γρηγορότερα. Έχω σκεφτεί την ψυχοθεραπεία ως λύση αλλά είναι κάτι μακροπρόθεσμο και εχω άμεση ανάγκη από κάτι ακριβώς το αντίθετο.


Σας ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δώσατε και μπόρεσα να τις σκέψεις μου σε κάποιον και συγγνώμη για τη μακράτητα του λόγου μου

Ημερομηνία απάντησης

2004-09-22 11:59:12

Aπάντηση μηνύματος

Επειδή στην περίπτωσή σας ίσως πράγματι να χρειάζεται κάτι πιο άμεσο θα σας συμβούλευα να απευθυνθείτε στο ψυχιατρικό τμήμα του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου για να σας δώσουν κάποια σχετική αγωγή και να σας παρακολουθήσουν. Δεν πιστευω ότι θα είναι πολύ δύσκολο και νομίζω ότι θα βρείτε εύκολα κάποιον συνάδελφο εκεί να σας βοηθήσει. Εάν δεν μπορέσετε, ξαναστείλτε μας μήνυμα, τα Γιάννενα δεν είναι μακριά από την Πάτρα!

Με εκτίμηση,

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων