stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

481

Μήνυμα στις

02/08/04 16:31:41

Τίτλος

ΦΟΒΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΥΓΕΙΑ.

Mήνυμα

ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Κ.ΣΚΑΠΙΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ 29 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΑΝΧΟΣ.ΠΑΝΤΟΤΕ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΗΜΟΥΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΧΩΔΗΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΝΟΡΜΑΛ ΠΛΑΙΣΙΑ.ΠΡΙΝ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΘΑΝΕ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΑΠΟ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΦΟΒΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΥΓΕΙΑ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΝΧΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΟΥ ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΟ ΑΝΧΟΣ.ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΕΜΜΟΝΕΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ.ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΠΡΙΝ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ LEXOTANIL ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΛΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ,ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΣΚΦΤΗΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΝΧΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΤΑ ΑΥΞΗΣΑ ΝΙΩΘΩΝΤΑΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ Η ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΜΕ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ.ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΟΓΚΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Η ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΧΟΣ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΑ ΕΧΩ ΣΥΣΧΕΤΙΣΕΙ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.ΠΑΝΤΑ ΗΜΟΥΝ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ.ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ 6 ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΘΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΩ LEXOTANIL ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΔΙΑΦΕΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΩ ΜΕ ΑΛΛΑ ΧΑΠΙΑ?ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ?ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΦΟΒΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΡΕ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ.

Ημερομηνία απάντησης

2004-11-09 17:08:37

Aπάντηση μηνύματος

Η εμμονή που έχετε σχετικά με την υγεία σας είναι αποτέλεσμα του έντονου άγχους που βιώνετε. Ο θάνατος της φίλη σας αλλά και το άγχος που προκαλείται από άλλες πτυχές της ζωής σας (εργασία, έλλειψη συντρόφου κ.λ.π.) συνέβαλλαν στην εμφάνιση του συγκεκριμένου συμπτώματος. Η παρακολούθηση μιας ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας πιστεύω ότι θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το πρόβλημα και θα ενισχύσει τα θετικά αποτελέσματα από τη χρήση του φαρμάκου, πιθανότατα να συμβάλει και στη σταδιακή διακοπή του.
Όσο για το ερώτημά σας, εάν οι φοβίες μπορεί να βρίσκονται μόνο στο μυαλό σας, θα σας απαντούσα με βεβαιότητα, ΝΑΙ. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ταλαιπωρούνται σαν κι εσάς κάνοντας άσκοπες εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρούς και νοσοκομεία πιστεύοντας ότι έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά στην πραγματικότητα δεν πάσχουν από τίποτα οργανικό. Μην σπαταλάτε το χρόνο και τα χρήματά σας προσπαθώντας να επιβεβαιώσετε την λανθασμένη πεποίθησή σας ότι έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας. Το πρόβλημα είναι ψυχολογικής φύσης και εκεί θα πρέπει να επικεντρώσετε όλες σας τις δυνάμεις και τις προσπάθειες.

Με εκτίμηση

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων