stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

493

Μήνυμα στις

17/10/04 17:29:25

Τίτλος

Ζω χωρίς αισιοδοξία για το μέλλον

Mήνυμα

Είμαι 32 ετών και όμως έχω την αίσθηση πως είμαι ήδη στο ξεκίνημα της τρίτης ηλικίας. Χωρίς αισιοδοξία για το μέλλον, χωρίς όρεξη για δραστηριότητες, σπρώχνω τις μέρες να περάσουν. Ζω στην προστατευτική αγκάλη της οικογένειας ακόμα, ίσως γιατί δεν ήμουν άξια να δημιουργήσω κάτι δικό μου, ίσως γιατί δεν έμαθα κάτι περισσότερο από το να προφυλάσσομαι από τον κακό κόσμο που με περιβάλλει.
Για να δώσω σε κάποιον να καταλάβει την κατάσταση θα έπρεπε να γράφω για ώρες, θα κούραζα σίγουρα όποιον αναγκαζόταν να διαβάσει. Συμβουλές από τους γύρω μου υπάρχουν πάρα πολλές, όμως δεν ξέρω πως να οργανώνω το χρόνο μου, πως να ιεραρχώ τις πρωτεραιότητές μου, πως να συμπεριφέρομαι στους γνωστούς μου για να μην τους φανερώσω το ψυχολογικό χάλι στο οποίο βρίσκομαι. Βλέπω πως οι πάντες με αντιμετωπίζουν σαν το φτωχό συγγενή, με λυπούνται και με κάνουν να νιώθω πως έχω κάνει μύρια όσα λάθη. Ο καταθλιπτικός έχει λίγο την τάση να γκρινιάζει παντού, κι αυτό το παίρνουν οι άλλοι ως αφορμή για να με κάνουν να νιώθω ακόμα πιο σκουπίδι. Δεν μπορώ ούτε να χαμογελάσω τον τελευταίο καιρό, ούτε να πω ένα αστείο, ούτε να δώσω εκείνο το ευχάριστο κλίμα που έδινα κάποιες άλλες φορές. Όλα λάθος τα κάνω, όλο την πατάω και το ένα σφάλμα πάνω στο άλλο. Η μία λανθασμένη ενέργεια πάνω στην άλλη. Η μόρφωση δεν έχει σημασία τελικά στον άνθρωπο, άλλωστε έχω κι εγώ ένα πτυχίο φιλοσοφικής όπως πλήθος κόσμου, σιγά τη μόρφωση. Όμως δεν με έσωσε από τίποτα. Καλύτερα να ήμουν απλά απόφοιτη ενός ΙΕΚ. Τώρα και δουλειά θα είχα και οι κοινωνικές μου σχέσεις δεν θα είχαν πληχθεί ανεπανόρθωτα από τις συνεχείς απομονώσεις για προετοιμασία για εξετάσεις. Προετοιμασία χωρίς ευόδωση όμως. Θα ήθελα να μπορούσα με κάποια φάρμακα να γίνω πιο κεφάτη, πιο γεμάτη ενέρεια. Έχω βουλιμικές κρίσεις, και μετά τύψεις. Δεν έχει τέλος το χάλι στο οποίο οδήγησα τον εαυτό μου.
Ευχαριστώ!

Ημερομηνία απάντησης

2004-12-09 19:16:03

Aπάντηση μηνύματος

Η διάθεσή σας και ο τρόπος που βλέπετε τον κόσμο και τη ζωή δείχνουν ότι περνάτε μια καταθλιπτική φάση. Αυτός είναι και ο λόγος που τα βλέπετε όλα μαύρα και ανούσια. Έτσι δικαιολογείτε η απογοήτευσή σας και η αδυναμία σας να χαρείτε με οτιδήποτε. Όλα αυτά όμως μπορούν να αλλάξουν με τη δική σας προσπάθεια και την αναζήτηση θεραπείας για το πρόβλημά σας. Τόσο μια φαρμακευτική αγωγή όσο και μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση γνωσιακού-συμπεριφορικού τύπου μπορεί να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αυτή την καταθλιπτική φάση στην οποία βρίσκεστε και να ατενίσετε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Με εκτίμηση

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων