stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

501

Μήνυμα στις

11/11/04 17:55:42

Τίτλος

Κατάθλιψη με πολλά συμπτώματα από το στομάχι - έντερο, Ladose, Xanax

Mήνυμα

Καλημέρα σας,

Διάβασα με μεγάλη προσοχή όλα όσα έχουν γραφτεί στο site σας. Η δική μου ιστορία ξεκινάει το 2002. Είμαι παντρεμένη και έχω ένα αγοράκι περίπου . Στα μέσα του 2002 αντιμετώπισα για διάστημα 8 μηνών μία μεγάλη προσωπική στεναχώρια. Όλο αυτό το διάστημα πιέσθηκα έκλαψα και στεναχωρέθηκα πάρα πολύ. Μέσα από αυτά όλα όμως καταφέραμε και ξεπεράσαμε το πρόβλημα.Μόλις ηρέμησα από αυτό (Ιανουαριος 2003) μία μέρα στην δουλειά έπαθα κρίση πανικού όπως μου είπαν μετά. Επί 9 μήνες έκανα τουρνέ στους γιατρούς καθώς πάθαινα μικρούς πανικούς και είχα μετεωρισμό, ανακατωσούρα και ζαλάδα. Τα έντερα μου γουργούριζαν ασταμάτητα και είχα τρομερή δυσκολία να χωνέψω. Έκανα εξετάσεις αίματος, γαστροσκοπήσεις (2), μερική κολονόσκοπηση, triplex καρδιάς, υπέρηχο άνω κοιλίας, γυναικολογικό έλεγχο, ωρλ και τέλος αξονική εγκεφάλου. Όλο αυτό το διάστημα έπαιρνα χάπια για το στομάχι καθώς ο γιατρός μου είπε ότι έχω ήπια οισοφαγίτιδα και πολύ νευρικό στομάχι. Το έλκος και το ελικοβακτηρίδιο το είχα γλιτώσει. Μετά από PARIET, LIBRAX και IBUTIN και εφόσον εγώ αισθανόμουν χάλια επισκέφθηκα ψυχίατρο και μου έδωσε LADOSE τον Οκτώβριο του 2003. Παράλληλα άρχισα και ψυχοθεραπεία. Μετά από 2 μήνες αισθανόμουν περίφημα.Τον Μαιο του 2004 έκοψα τα χάπια και ήμουν καλά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2004. Πολύ πίεση στην δουλειά και ξανά τα ίδια. Δεν έχω κάνει τουρνέ στους γιατρούς. Έχω κάνει μία αίματος η οποία ήταν καλή, μία μικρή απορίθμηση του θυροειδή. Η ζαλάδα και ο εμετός ήταν σε καθημερινή βάση και κυρίως το πρωί. Δεν ήθελα να έρχομαι στην δουλειά αλλά πιεζόμουν και ερχόμουν κάθε μέρα. Δουλευω σε ιδιωτική εταιρεία και τα ωράρια μας είναι άσχημα. Όσο για πίεση δεν το συζητώ. Με έπιασαν πάλι οι αρρωστοφοβίες μου. ?ρχισα ξανά τα LADOSE τα οποία παίρνω από 1/10. Επισκέφθηκα ένα άλλο ψυχίατρο ο οποίος μου προσθεσε και XANAX των 0,25 (μισό το πρωί και μισό το βράδυ). Η όρεξη μου έχει κοπεί αλλά δεν πειράζει έχω απόθεμα να χάσω και αισθάνομαι λιγότερες ζαλάδες. Στην δουλειά έχω πιεσθεί τις τελευταίες 3 εβδομάδες σε απίστευτο βαθμό. Ο καινούργιος ψυχίατρος μου είπε ότι είμαι τελειομανής και ψυχαναγκαστική. Μου διευκρίνησε ότι δεν έχω κατάθληψη .Από προχθές στο menu των φαρμάκων πρόσθεσα και το NEXIUM (για το στομάχι) μετά από οδηγία παθολόγου. Κάθε φορά που θα φάω (ιδιαίτερα στο γραφείο) μέχρι να χωνέψω έχω ταχυπαλμία και ζαλάδα.Το θέμα είναι ότι νιώθω ένα απίστευτο σφίξιμο στον αυχένα και μετά από 7-9 ώρες δουλειάς αισθάνομαι ζαλάδα αλλά όχι μετεωρισμό. Χθές μετά από ξαλαφρωτικό κλάμα αισθάνθηκα πολύ καλύτερα. Τουλάχιστον είχα μόνο την ζαλάδα και όχι το σφίξιμο στον αυχένα.Μεταξύ μας δεν έχω πεισθεί για το ότι δεν θα πρέπει να κάνω και άλλη γαστροσκόπηση και πιθανά και άλλη κολονοσκόπηση.

Τι μου συμβαίνει και σιχάθηκα την δουλειά μου? Τι μου συμβαίνει και είμαι καλά μόνο το Σ/Κ?

Θα μου περάσει σύντομα? Θα ξυπνήσω μία μέρα και θα είμαι τελειώς καλά?

Περιμένω την απάντησή σας. Σας ευχαριστώ.

Ημερομηνία απάντησης

2004-11-11 17:57:17

Aπάντηση μηνύματος

Σας ευχαριστώ για το μήνυμα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι υποφέρετε από κατάθλιψη με έντονη αγχώδη συμπτωματολογία. Το άγχος πολύ συχνά συνοδεύει την κατάθλιψη και όπως θα έχετε καταλάβει δημιουργεί μια ποικιλία σωματικών συμπτωμάτων, τα οποία περιγράφετε με πολύ ακρίβεια. Το γεγονός ότι έχετε ακόμη συμπτώματα ίσως οφείλονται στην ατελή θεραπεία του άγχους. Εν πάσει περιπτώσει, εάν επιμείνετε στην θεραπεία θα περάσουν τα σωματικά συμπτώματα. Γιατί το ξαναπάθατε δεν είμαι σίγουρος, το παρατηρούμε μερικές φορές αυτό. ίσως αυτήν την φορά να πάρετε το φάρμακο για λίγο περισσότερο διάστημα. Μια σειρά ψυχοθεραπευτικών συνεδριών δεν θα έβλαπτε έτσι ώστε να δείτε εάν υπάρχουν θέματα στην ζωή σας που ζητούν επίλυση και δημιουργούν χρόνιο στρες.

Με εκτίμηση,

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων