stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

506

Μήνυμα στις

12/08/04 01:14:46

Τίτλος

Το αφεντικό μου με αντιμετωπίζει με άσχημο τρόπο

Mήνυμα

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

Συνχαριτηρια για την σελίδα που έχετε φτιάξει πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ κόσμο.

Είμαι 24 και δουλεύω σε γραφείο γενικού τουρισμού είναι ένα πρακτορείο
με πολύ δουλεία και πολλές υποχρεώσεις .το τελευταίο καιρό όμως αντιμετωπίζω την απομάκρυνση και την ειρωνεία του αφεντικού μου και με τον τρόπο του μου δείχνει ότι δεν με σέβεται και μου μιλάει με πολύ άσχημο τρόπο.
Νιώθω πολύ πιεσμένη και δεν έχω όρεξη για δουλεία κάθε μέρα που πηγαίνω εκεί
σκέφτομαι πως θα περάσει η ώρα για να φύγω .πάντα ήμουνα το παιδί για όλες της δουλείες έτρεχα παντού και δεν έφερνα αντιρρήσεις και τώρα που κοιτάζω τον εαυτό μου δείχνει ενοχλημένος .Πως μπορώ να τον αντιμετωπίσω?

Επίσης θέλω να με βοηθήσετε γα να γίνω ποιο δυνατή με περσότερη αυτό πεπίθεση
για τον εαυτό μου να μην είμαι καχύποπτη, και ζηλιάρα, γιατί αυτό δημιουργεί πολλά
προβλήματα στην σχέση μου. Είμαι με έναν άνθρωπο που τον αγαπάω αλλά επειδή έχω όλα τα περάνω ελαττώματα πολλές φορές δεν περνάμε καλά και αυτό
δημιουργείτε από εμένα, θα ήθελα την βοήθεια σας να μου πείτε πως μπορώ να τα αντιμετωπίσω και με ποιες τεχνικές?

Ευχαριστώ

Ημερομηνία απάντησης

2005-01-10 17:26:00

Aπάντηση μηνύματος

Όσον αφορά το πρώτο θέμα που θίξατε, την αντιμετώπιση που έχετε από το αφεντικό σας, θα σας πρότεινα να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση μαζί του. Να τον ρωτήσετε δηλαδή εάν έχει κάποιο παράπονο από εσάς και να του αναφέρετε αυτό που αισθάνεστε και πόσο σας επηρεάζει στη δουλειά ή και συναισθηματικά να νιώθετε απομονωμένη ή να σας συμπεριφέρεται και να σας μιλά απότομα. Ίσως μια τέτοια συζήτηση να ξεδιαλύνει τυχόν παρεξηγήσεις ή μέσω αυτής να λάβετε κάποιες πληροφορίες που να σας φανούν χρήσιμες στην πορεία της συνεργασίας σας.

Σχετικά με τη σχέση σας και πιο συγκεκριμένα την ζήλια που νιώθετε προς τον σύντροφό σας, θα έλεγα ότι αν και το συναίσθημα της ζήλιας είναι αρκετά συχνό στους ανθρώπους και ως ένα σημείο φυσιολογικό ή ανεκτό, από τη στιγμή που εκδηλώνεται σε υπερβολικό βαθμό και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στη σχέση με το έτερον ήμισυ, τότε θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ή να μετριαστεί. Αυτό σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από εσάς την ίδια. Να κατανοήσετε δηλαδή ότι δεν πρέπει να ζείτε με αυτήν την καχυποψία, ότι έχετε θετικά στοιχεία για τα οποία ο σύντροφό σας επέλεξε να είναι μαζί σας, ότι αυτός υποφέρει απ’ αυτή την συμπεριφορά που εκδηλώνετε και η οποία ενδεχομένως να δημιουργήσει σοβαρούς τριγμούς στα θεμέλια αυτής της σχέσης. Βέβαια, μέσα από αυτό το μήνυμα δεν είναι δυνατόν να σας υποδείξω ακριβέστερο τρόπο για να το επιτύχετε. Εάν όμως μετά από προσπάθειες που θα επιχειρήσετε μόνη σας δείτε ότι δεν τα καταφέρνετε (γεγονός που είναι αρκετά πιθανόν να συμβεί) θα υπάρχει κάπου κοντά κάποιος ειδικός (ψυχολόγος, ψυχίατρος) που θα μπορέσει να σας προσφέρει περισσότερο εξειδικευμένη βοήθεια.

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων