stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

529

Μήνυμα στις

22/11/04 14:18:02

Τίτλος

Είμαι πεπεισμένη ότι έχω κάποιο πρόβλημα με την καρδιά μου

Mήνυμα

Ειμαι 30 ετών παντρεμένη εδώ και ένα χρόνο με μια κορούλα 3 μηνών. Υπέφερα από τα 24 μου από κρίσεις πανικού αλλά ποτέ κανείς δεν μπόρεσε να μου εξηγήσει τι μου συνέβαινε και πάντα έψαχναν να το αποδώσουν σε παθολογική αιτία. Υπέφερα για πολλά χρόνια. Δεν κοιμόμουν φοβόμουν ότι θα πεθάνω στον ύπνο μου δεν πήγαινα ταξίδια ήθελα πάντα να ειμαι με τους δικούς μου. Κάποια στιγμή διάβασα τυχαία ένα άρθρο για τις κρίσεις πανικού και κατάλαβα από τι έπασχα. Εκείνο τον καιρό μπήκε κι ό άντρας στη ζωή μου ξαναερωτέυτηκα και θεραπέυτηκα αυτόματα. Ο ύπνος μου γύρισε στο κανονικό δεν φοβόμουν ξεκίνησα το γυμναστηριο που είχα κόψει εδώ και 5 χρόνια. Όλα πήγαιναν πολύ καλά. Ένιωθα πάλι δημιουργική και δυνατή.
Δυστυχώς όμως η εγκυμοσύνη μου και ο γάμος έφερε στη σχέση μου μια περίεργη τροπή. Ο άντρας μου που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν κοντά μου και δίπλα μου άρχισε να λέιπει πολές ώρες από το σπίτι. ?ρχισαν οι καυγάδες και οι γκρίνιες σε σημείο να κλαίω κάθε βράδυ να μη μπορώ να κοιμηθώ και να έχω ανχός μην κάνω κακό στο παιδάκι μου. Τώρα 3 μήνες μετά από τη γέννα μου τα πράγματα δεν έχουν καλυτερεύσει και έγω νιώθω όπως ήμουν παλιά. Έχω διάσπαρτους πόνους στο στήθος και στην πλάτη είμαι πεπεισμένη ότι έχω κάποιο πρόβλημα με την καρδιά μου και κάνω συνέχεια κακές σκέψεις για το μελλον. Επίσης ο σύζυγος έχει συχνά ξεσπάσματα έντονα λεκτικά τα οποία λέιε συνεχώς ότι θα τα κόψει αλλά δεν τα καταφέρνει και η κατάσταση χειροτερεύει. Θέλω να σταθώ ξανά στα πόδια μου. Μπορεί ο άντρας μου με βοήθεια να κόψει το κακό συνήθειο με τα νεύρα του και τα ξεσπάσματα ή είναι ανώφελλο να κάνουμε προσπάθεια? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ημερομηνία απάντησης

2005-02-09 17:21:13

Aπάντηση μηνύματος

Τα νέα δεδομένα που έφεραν στη ζωή σας ο γάμος και η εγκυμοσύνη σας φαίνεται ότι συνέβαλαν στην επανεμφάνιση του άγχους που σας είχε ταλαιπωρήσει και στο παρελθόν. Είναι συχνό το φαινόμενο κάποιοι άνθρωποι όταν βιώνουν σημαντικές μεταβολές στη ζωή τους όπως αυτή της δημιουργίας μια οικογένειας, να παρουσιάζουν κάποιας μορφής συναισθηματικές μεταβολές. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν οι μεταβολές αυτές βιώνονται με έναν δυσάρεστο τρόπο όπως φαίνεται να συμβαίνει στη δική σας περίπτωση.
Τόσο η αλλαγή της συμπεριφοράς του συζύγου με τις απότομες και αρνητικές αντιδράσεις του όσο και ο ερχομός του παιδιού που σίγουρα δημιουργεί περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις, επηρέασαν τη συναισθηματική σας κατάσταση προκαλώντας δυσάρεστα σωματικά συμπτώματα που είχατε εκδηλώσει και παλαιότερα.
Θα σας πρότεινα να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτά τα συμπτώματα του άγχους που εκδηλώνετε. Θα ήταν καλό να επισκεφτείτε τον ειδικό μαζί με τον σύζυγό σας. Αυτό θα βοηθήσει πιθανότατα και στην βελτίωση της μεταξύ σας σχέσης γεγονός που σίγουρα θα συμβάλει στην μείωση του άγχους και στη βελτίωση της διάθεσή σας.

Με εκτίμηση

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων