stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

531

Μήνυμα στις

13/10/04 15:31:06

Τίτλος

Αντιμετωπίζω πρόβλημα ΙΨΔ. Πως θα γίνω καλά;

Mήνυμα

Κύριε Σκαπινάκη,
πρώτα από όλα χαίρομαι που μου δίνετε η ευκαιρία να μιλήσω μαζί σας.
Αντιμετωπίζω το πρόβλημα της ΙΨΔ και εδώ και μία βδομάδα έχω κάνει ενέργειες για να νικήσω αυτήν την διαταραχή. Πήγα στο γιατρό και μου έδωσε χαπάκια, τα LADOSE.
Το πρόβλημα αυτό το έχω από μικρή αλλά μάλλον το γεγονός ότι ζούμε ως παιδί με την μητέρα μου δεν μου έδινε την ευκαιρία να κάνω τα πράγματα που κάνω τώρα. Δηλαδή, στο πατρικό σπίτι και να ήθελα να πλύνω ή να απολυμάνω όλο το σπίτι δεν μπορούσα γιατί ακολουθούσα τον τρόπο της μητέρας. Τώρα όμως που παντρεύτηκα- έχει ένα χρόνο- και ελέγχω εγώ το κάθε τι, ότι μου έρχεται στο μυαλό να κάνω όσον αφορά την καθαριότητα, το κάνω. Ως αποτέλεσμα, αν ένα ρούχο πέσει ας πούμε στο πάτωμα, πάει απευθείας για πλύσιμο, αν ο άντρας μου ακουμπήσει κάποιο ρούχο με βρώμικα χέρια επίσης τρελαίνομαι κ.ο.κ.
Ο καημένος ο σύζυγος μου, είναι τόσο υπομονετικός και από την στιγμή που εγώ κάθε φορά που έπιανε κάτι με χέρια βρώμικα υποτίθεται, έκλαιγα και μαλώναμε, προσπαθούσε να μου κάνει τα χατήρια και να πλένει και αυτός τα χέρια του όποτε του έλεγα να κάνει ότι του έλεγα και πολλά άλλα. Αλλά μάλλον το ότι μου έκανε τα χατήρια επιδείνωσε πάλι την κατάσταση.
Διαβάσαμε τελικά στο διαδίκτυο τι ακριβώς έχω και αρχίσαμε άλλη τακτική αν και είναι λίγο δύσκολη για μένα.Ξεχασα να σας πω, πως τον τελευταίο καιρό είχα και παραισθήσεις. Δηλαδή: έβλεπα κάτι βρώμικο, και ενω δεν το είχα αγγίξει, π.χ. ένα κάδο,έγώ φανταζόμουν ότι τον άγγιξα, με αποτέλεσμα να γυρνάω μετά στο σπίτι και να θέλω να κάνω μπάνιο, να πλύνω τα ρούχα που φορούσα κτλ ενώ δεν είχα καμμιά επαφή με το αντικείμενο. Αυτό το γεγονός με φόβησε πολύ. Έτσι ο σύζυγος έχει αρχίσει να με βοηθά λεγοντας μου πως τίποτα από αυτά που νομίζω ή φανταζομαι δεν εχει συμβεί και δεν με αφήνει να κάνω μπάνιο. Αυτό με τρομάζει λίγο στην αρχή,γιατι εγώ νομίζω πως είμαι μολυσμένη αλλα δεν γίνεται αλλιώς νομίζω. Δεν είναι λογικό να κάνω μπάνιο 2 και 3 φορές την μέρα χωρίς λόγο. Καταλαβαίνω πως τίποτα από αυτά που κάνω δεν είναι λογικά.
Η γιατρός που πήγα μου είπε πως ουσιαστικά δεν φοβάμαι τα μικρόβια και πως αλλού κρύβεται η αιτία της κατάστασης. Θέλω να γίνω καλά και να χαίρομαι την ζωή. Επίσης θέλω να σας πω, πως ο γάμος μου είναι μια χαρά και πως ο άντρας μου με στηρίζει υπερβολικά, οπότε σίγουρα το πρόβλημα δεν κρύβεται στον γάμο μου. Σκέφτομαι μήπως το γεγονος ότι μεγάλωσα σε ένα σπίτι με καβγάδες και φασαρίες από τους γονείς μου δημιούργησε το πρόβλημα. Αλλά και πάλι δεν ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι πως θέλω να γίνω καλά.
Σας παρακαλώ.... βοηθήστε με.
Έχω ανάγκη από την συμβουλή ενός ειδικού.

Σας ευχαριστώ πολύ...

Ημερομηνία απάντησης

2005-02-09 17:24:28

Aπάντηση μηνύματος

Το να ψάχνετε εάν το πρόβλημα ξεκίνησε από το οικογενειακό σας περιβάλλον ή όχι νομίζω ότι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι να αντιμετωπίσετε τα δυσάρεστα συμπτώματα. Κι αυτό είναι δυνατόν να γίνει με την κατάλληλη θεραπεία. Το Ladose δεν σας βοήθησε; Για πόσο χρονικό διάστημα το παίρνετε; Αν το λαμβάνετε για μεγάλο διάστημα και δεν είδατε καμία βελτίωση ίσως θα πρέπει να συζητήσετε με το γιατρό σας το ενδεχόμενο τροποποίησης της φαρμακευτικής αγωγής που ακολουθείτε. Επίσης πιστεύω ότι θα σας βοηθούσε να παρακολουθήσετε μια ψυχοθεραπευτική διαδικασία συμπεριφοριστικού τύπου που ενδείκνυται για τέτοιου είδους προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, μην απελπίζεστε. Η ΙΨΔ θεραπεύεται, απλώς χρειάζεται υπομονή και μεγάλη προσπάθεια από την μεριά του πάσχοντα.

Με εκτίμηση

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων