stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

542

Μήνυμα στις

22/09/04 14:50:40

Τίτλος

Πως να βελτιώσω τη συμπεριφορά μου;

Mήνυμα

Καλησπέρα,
Έμαθα για την σελίδα σας απο την φίλη μου, η οποία κατά το παρελθόν, πέρασε κάποιες κρίσεις πανικού. Την βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα κ μου τη σύστησε, απλά για να ενημερωθώ.
Αρχίζοντας την ιστορία μου, πρέπει να πω ότι πρίν 2,5 χρόνια ήμουν παντρεμένη στη Θεσ/νίκη.Μετά απο προτροπές του συζύγου μου, για ομαδικό σεξ και δική μου αποδοχή, ανακάλυψα ότι προτιμώ την γυναικεία συντροφιά.
Έτσι λοιπόν έκανα μια γνωριμία στην Αθήνα, η οποία με οδήγησε στο να εγκαταλείψω την συζυγική στέγη και να εγκατασταθώ στην Αθήνα.
Παρ`όλες τις διαφορές μας σαν άνθρωποι και τα διαφορετικά πιστεύω μας για τη ζωή, όλα πήγαιναν καλά. Έχοντας παράπονα η μία απο την άλλη, μπορούσαμε να συμβιώνουμε.
Πάντα αυτή μου έλεγε τα παράπονα της, ενώ εγώ τα κρατούσα μέχρι να σκάσω και τότε να της τα πω. Όλα αυτά μέχρι τον πρώτο μας καυγά, που ξεκίνησε απο ασήμαντη αιτία.
Εκεί ανακάλυψα μια πτυχή του εαυτού μου που δεν ήξερα. Κόντεψα να την δείρω. Έκλαιγα απο τα νεύρα μου και την ένταση που ένιωθα. Είχα κοκκινίσει και είχαν πεταχτεί έξω οι φλέβες μου. Όλα ήταν μαύρα γύρω μου. Το αφήσαμε κ οι δυο να περάσει έτσι, μέχρι την δευτερη φορά που έγινε ξανά, λόγω ζήλειας αυτή την φορά. Συγκρατήθηκα κάπως αλλά όχι όσο θα έπρεπε.
Εδώ και λίγο καιρό έχουμε χωρίσει, γιατί θέλει να ζήσει τη ζωή της κάνοντας πράγματα για τον εαυτό της, όπως να νοικιάσει δικό της σπίτι, να έχει δικές της παρέες και γενικότερα την ανεξαρτησία της.
Να σας πω ότι εκτός δουλειάς, ήμασταν όλη μέρα, κάθε μέρα μαζί και οι παρέες μας ήταν κοινές.
Σε μια κοινή μας έξοδο, όντας χωρισμένες, και ενώ της είχα ζητήσει να είμαστε μόνο με 2-3 γνωστές, άρχισε ξαφνικά να καλέι διάφορο κόσμο.
Εκεί τρελάθηκα! Ένοιωσα πως δε σεβάστηκε την επιθυμία μου, εμένα την ίδια. Ξαναέπαθα black-out... Το αποτέλεσμα ήταν να της ρίξω μια μπουνιά μπροστά σε όλο τον κόσμο... ?ρχισα να της λέω διάφορα λόγια και βρισιές καθώς με πήγαινε σπίτι.
Μια κουβέντα της με παρακίνησε να σας γράψω. Μου είπε ότι χρειάζομαι ψυχολόγο.
Θεωρώντας λοιπόν ότι είμαι αρκετά υγιής άνθρωπος και πιστεύοντας ότι δεν είναι αντιδράσεις αυτές για εμένα, θα ήθελα να κάνω ότι μπορώ για να βελτιώσω την συμπεριφορά μου στους συνανθρώπους μου και ειδικότερα απέναντι σ`αυτόν τον άνθρωπο που μου στάθηκε στα δύσκολα μου. Πρέπει να καταλάβω τι μου συμβαίνει και γιατί αντιδρώ έτσι...
Δε με ενδιαφέρει αν δημοσιευθεί το θέμα μου, αρκεί να βρώ λύση.
Περιμένω ειδοποίηση σας για να διαβάσω την απάντηση.
Σας ευχαριστω.

Ημερομηνία απάντησης

2005-02-09 17:32:10

Aπάντηση μηνύματος

Ένα από τα ερωτήματα που θα σας έκανα στην περίπτωση που η επικοινωνία μας ήταν άμεση, οπότε και θα είχα τη δυνατότητα να πάρω μια πλήρη συνέντευξη, είναι εάν αυτού του είδους τις έντονες αντιδράσεις τις είχατε μόνο στη σχέση σας με τη συγκεκριμένη γυναίκα ή συνέβαιναν και στην επαφή σας με άλλους ανθρώπους.
Σίγουρα είναι δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα ποια είναι η αιτία του προβλήματος, ιδιαίτερα τη στιγμή που δεν γνωρίζει πολλές πτυχές της ζωής σας που ενδεχομένως θα μπορούσαν να το διαφωτίσουν. Πιθανώς το γεγονός ότι δεν μπορούσατε να δεχτείτε ότι η σύντροφό σας είχε κάποιες διαφορετικές επιλογές από τις δικές σας να σας οδηγούσε σε αυτές τις εκρήξεις. Ενδεχομένως το ότι «αφήσατε» για χάρη της τον σύζυγό σας να σας έκανε να έχετε υπερβολικές απαιτήσεις από την συγκεκριμένη γυναίκα και να έχετε επενδύσει σ’ αυτή τη σχέση περισσότερα απ’ όσα θα έπρεπε. Δεν αποκλείεται τελικά να μην ήταν αυτό που περιμένατε και αυτό να σας απογοήτευσε προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από την πλευρά σας. Ή απλά ένα γενικότερο πρόβλημα στην μεταξύ σας επικοινωνία και η τάση σας να μην εξωτερικεύετε τα συναισθήματά σας (σε αντίθεση με την σύντροφό σας) να βρίσκεται στη βάση του προβλήματος. Αυτές είναι κάποιες από τις υποθέσεις που θα μπορούσε να κάνει κανείς προσπαθώντας να απαντήσει στο ερώτημά σας έχοντας υπόψη του τα λίγα στοιχεία που παραθέτετε στο μήνυμά σας.
Αυτό όμως που θα σας πρότεινα να κάνετε για να κατανοήσετε τι πραγματικά σας συμβαίνει, είναι να επισκεφτείτε κάποιον ψυχολόγο/ψυχίατρο ο οποίος αφού αποκτήσει μια πλήρη εικόνα του προβλήματος, θα μπορέσει να σας καθοδηγήσει με πιο συγκεκριμένα βήματα ώστε να καταφέρετε να βελτιώσετε (εάν αυτό κριθεί απαραίτητο) τη συμπεριφορά σας μέσα από εξειδικευμένες θεραπευτικές μεθόδους.

Με εκτίμηση

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων