stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

549

Μήνυμα στις

16/12/04 09:21:45

Τίτλος

Τα αδέρφια μου φέρονται ανώριμα

Mήνυμα

Ψάχνοντας τις σελίδες βρήκα και την δική σας και επειδή αντιμετωπίζω ένα έντονο πρόβλημα αποφάσισα να σας γράψω και ελπίζω να πάρω σύντομα απαντησή σας.
Το πρόβλημα βέβαια είναι κάπως πολύπλοκο μιας και εχει πολλές παραμέτρους.
έχασα τους γονείς μου πριν μερικά χρόνια και τους δυο μαζί και τώρα ζω με τα δυο αδέλφια μου τα οποία όπως εγω το κρίνω δεν είναι σε θέση να ζήσουν μέσα στην κοινωνία. Τι εννοώ; και οι 2 αν και είναι ο ένας 30 και ο άλλος 40 δεν έχουν ξεφύγει απο την παιδική ηλικία... δεν αντιλαμβάνονται την έννοια της υποχρέωσης (λογαριασμοί, δουλειά κ.λ.π)
ζουν σε ένα παιδικό κόσμο που έχει ηλεκτρονικά παιχνίδια, κομπιούτερς, και απολύτως καμία μα καμία ευθύνη. Φυσικά θα καταλάβατε πως απο την άλλη πλευρά είμαι εγώ που προσπαθώ με νύχια και με δόντια να κρατάω τις ισοροπίες... αρχίζω και πνίγομαι σιγά σιγά απο τα χρέη που έχουν δημιουργήσει (ειδικά ο ένας ο οποίος έχει και την οικογενειακή επιχήρηση). ότι και αν έχω κάνει και πει δεν καταλήγει πουθενά, και αυτό με λυπεί και με θυμώνει ακόμα περισσότερο γιατι δεν μπορώ να κάνω κάτι. Ψάχνω να βρω ένα τρόπο να τους βοηθήσω για να τους αλλάξω δεν νομίζω αλλα ούτε και μπορώ να βλέπω την περιουσία μας να εξανεμίζεται... όπως σας είπα και πιο πάνω το θέμα δεν είναι και τόσο απλό...Επίσης το άλλο που θα ήθελα να μάθω είναι τι να κάνω σχετικά με την εξάρτηση των αδελφών μου απο τα ηλεκτρονικά παιχνίδια...αισθάνομαι τελείως αδύναμη να κάνω οτιδήποτε και όσες φωνές και αν βάζω ότι και αν λέω είναι σαν να μιλάω σε τοίχο.
Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για αυτού του είδους τις εξαρτήσεις?
Σας ευχαριστώ πολύ και περιμένω σύντομα απάντησή σας.

Ημερομηνία απάντησης

2005-02-09 17:41:13

Aπάντηση μηνύματος

Όσον αφορά τη σχέση με τα αδέρφια σας πιστεύω ότι η μόνη λύση (από τη στιγμή που έχετε συζητήσει μαζί τους χωρίς αυτό να έχει φέρει αποτέλεσμα) είναι να αποστασιοποιηθείτε και να διαχωρίσετε τη δική σας ζωή από τη δική τους καθώς και τις υποχρεώσεις σας. Προσπαθήστε να μην είστε αυτή που διορθώνει τα λάθη των άλλων ή που καλύπτει τα κενά που αυτοί αφήνουν. Είναι πιθανώς ο μόνος τρόπος για να βάλετε ένα δικό σας πρόγραμμα στη ζωή σας και ίσως μια ευκαιρία για τα αδέρφια σας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να «ενηλικιωθούν» έστω και αργά. Συνεχίζοντας να έχετε αυτήν την «προστατευτική» στάση απέναντί τους, διαιωνίζετε την προβληματική κατάσταση και ουσιαστικά τους κάνετε κακό.
Σχετικά με την μανία τους να ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι ένα πρόβλημα που θυμίζει αυτό της χαρτοπαιξίας, του τζόγου, γενικά προβλήματα που έχουν τη μορφή εθισμού. Η γνωσιακή – συμπεριφορική ψυχοθεραπεία έχει φανεί ότι είναι αρκετά αποτελεσματική στην θεραπεία ανθρώπων που εκδηλώνουν τέτοιου είδους εθιστική συμπεριφορά.

Με εκτίμηση

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων