stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

55

Μήνυμα στις

29/08/03 10:34:36

Τίτλος

Πανικός: Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία

Mήνυμα

Γεια σας...Ας αρχίσω από τα γνωστά αλλά ειλικρινή ευχαριστήρια και συγχαρητήρια.Νομίζω ότι η προσπάθεια σας βοηθά πολλά άτομα και ότι πρέπει να συνεχίσετε απτόητοι.Είμαι κι εγώ πελάτης φαρμακείων και ψυχολόγων,πάσχω από διαταραχή πανικού εδώ και 8? 9? χρόνια οπότε όλα όσα διάβασα στο site σας μου είναι τόσο γνωστά όσο και ο ήλιος που βλέπω κάθε μέρα-κάποτε νόμιζα ότι θα σταματούσα να τον βλέπω-.Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ από αυτή την περιπέτεια που πέρασα και περνάω και βέβαια δεν είμαι η μοναδική-κι αυτό το νόμιζα παλιότερα-είναι πως όσους διαφορετικούς γιατρούς και να επισκεφτώ ,όσα φάρμακα πάρω κι όσα αλλάξω,όσα βράδυα κι αν κλάψω για την ατυχία μου,όσο κι αν κλειστώ στο καβούκι μου,όσο και να προσπαθώ να αποφύγω την πολυκοσμία,όσο...όσο..όσο...τα χίλια δυό,ΔΕΝ γίνεται τίποτα αν πραγματικά δεν το θέλω!!!!Παραξενο σας ακούγεται αυτό???Κι όμως δεν είναι!!!Προς Θεού δεν εννοώ ότι κανείς από όλους όσους πάσχουν από αυτή την....ασθένεια να την πω(?)δεν θέλει να ξεφύγει.Ποιός τυφλός δεν θελει το φως του???Όμως...χρειάζεται δυνατή θέληση,πιστή εφαρμογή της θεραπείας,εμπιστοσύνη στον γιατρό,συμπαράσταση από τον εαυτό μας στον εαυτό μας!Ελπίζω να μην σας φαίνονται ακαταλαβίστικα όσα γράφω.Σκεφτείτε το λιγάκι και θα διαπιστώσετε πόσο δίκιο έχω!Θα ρωτήσετε βέβαια:αφού ξέρεις πως, γιατί εσύ δεν το ξεπέρασες?Εύλογο ερώτημα!!!Η απαντηση είναι πως μετά από πολύπλοκες καταστάσεις που πέρασα,μετά από την εμπειρία που απέκτησα -καθότι βετεράνος-μόλις πριν από 6 μήνες διαπίστωσα πως να βοηθήσω τον εαυτό μου!Έκτοτε ακολουθώ κατά γράμμα τις υποδείξεις του γιατρού μου,και προσπαθώ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να δραπετέυσω από την φυλακή που έκλεισα τον εαυτό μου τόσο καιρό!Φανταστείτε -γράφω προς τους ομοιοπαθούντες-κάποια μέρα να είστε σε θέση να πάρετε μια βαλίτσα και να ξεκινήσετε μόνοι σας για το οπουδήποτε -διακοπές που τις χρωστάμε σε μας-έχοντας μαζί σας μόνο το διαβατήριο σας και χρήματα(ελπίζω)!Να ξεκινήσετε χωρίς φάρμακα, με χαρά και ευδιαθεσία,χωρίς να ξέρετε που θα πάτε αλλά να είστε τοσο χαρούμενοι και σίγουροι για τον εαυτό σας που να μην σας απασχολεί τίποτα αλλο!Σας τρόμαξα????Χιχιχιχι!!Αφού κι εγώ τρόμαξα με αυτα που γράφω,αμέσως σφίχτηκε το στομάχι μου!!!Είναι όμως κάτι που όλοι μας μπορούμε να το κάνουμε!ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, έγραψε κάποιος σοφός κάποτε!Εγώ έβαλα πλώρη πάντως...δυσκολεύομαι και φοβάμαι,όμως θέλω να νικήσω!όταν το καταφέρω-γιατί θα το καταφέρω,είμαι σίγουρη- θα σας στείλω καρτούλα και ίσως σκανάρω το εισητήριο μου από τις διακοπές μου!Πολλά φιλιά και άπειρες αισιόδοξες ευχές σε όλους!!!Φιλικά, *Β.

Ημερομηνία απάντησης

2003-09-12 09:54:49

Aπάντηση μηνύματος

Σας ευχαριστώ για αυτή την προσωπική εμπειρία που καταθέσατε. Πιστέυω ότι θίγετε κάτι πολύ σημαντικό. Προ ημερών διάβαζα σε μιά συνασθενή σας με πανικό την επιστολή σας. Ήθελα να της τονίσω πόσο σημαντικό είναι να κάνει κανείς υπομονή και να προσπαθεί σοβαρά να κατανοήσει τον μηχανισμό του πανικού και να κάνει τις ανάλογες προσπάθειες. Πραγματικά, παίρνει συνήθως αρκετό χρόνο (ίσως χρόνια) μέχρι να καταλάβει κανείς τι πραγματικά του γίνεται, μέχρι δηλαδή να γίνει επιστήμονας του εαυτού του. Αυτή την γνώση κερδίζει κανείς πολύ πιο γρήγορα με την ψυχοθεραπεία για αυτό και επιμένω μέσα από αυτό το site για την σημασία της στην διαταραχή πανικού.

Με εκτίμηση,

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων