stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

569

Μήνυμα στις

26/09/05 17:42:50

Τίτλος

Χρόνιο πρόβλημα ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής

Mήνυμα

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΣΚΑΠΙΝΑΚΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ.ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ........ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ.ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΛΑΝΙΖΟΜΑΙ ΑΠ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΤΑΝ ΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ. ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΤΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΟΝΤΑ.ΚΑΝΩ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ 1 ΑΝΤΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.ΠΑΙΡΝΩ ZOLOFT 3 TVN 50 KAI ENA RISPERDAL.ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑΡΚΩΣ ΌΤΑΝ ΒΓΑΙΝΩ ΠΑΘΑΙΝΩ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΔΡΩΝΩ. ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΩ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. ΕΞΟΥΘΕΝΩΝΟΜΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ. ΑΤΟΝΩ.ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΩ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΑΤΟΜΑ.ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΩΝΩ ΛΙΓΟ. ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΑΡΚΕΤΑ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΙ.ΤΕΛΟΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΟ ΜΑΙΛ ΜΟΥ ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕ ΣΥΓΚΕΝΤΩΝΟΜΑΙ.ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΑΙΛ ΜΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ

Ημερομηνία απάντησης

2005-12-02 14:18:17

Aπάντηση μηνύματος

Ευχαριστώ για το μήνυμά σας. Είναι φανερό ότι έχετε υπερβολικό άγχος και φόβο σχετικά με τον θάνατο. Αυτό έχει σαν επακόλουθο να αντιμετωπίζετε προβλήματα σε διάφορες πτυχές της κοινωνικής σας ζωής και να επηρεάζεται αρνητικά η ποιότητα της ζωής σας . Το γεγονός του θανάτου του πατέρα σας, ένα γεγονός ιδιαίτερα επώδυνο για τον κάθε άνθρωπο, σίγουρα σας έχει επηρεάσει πολύ και αποτέλεσε το έναυσμα για την εμφάνιση του προβλήματος. Φαίνεται όμως ότι και από μόνο σας είσαστε ένας ιδιαίτερα αγχώδης άνθρωπος.

Η θεραπεία που ακολουθείτε δεν σας έχει βοηθήσει; Πόσο διάστημα παίρνετε τα φάρμακα που σας συνέστησε ο γιατρός σας; Ξέρετε, θα πρέπει να περάσει κάποιο διάστημα για να δείτε αποτελέσματα. Εάν πιστεύετε ότι η συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή δεν σας έχει βοηθήσει, ίσως θα ήταν καλό να συζητήσετε με το γιατρό που σας παρακολουθεί το ενδεχόμενο τροποίησής της. Δεν θα πρέπει πάντως να απογοητεύεστε και να «παραδώσετε τα όπλα». Συνεχίστε την προσπάθεια και συνεργαστείτε με κάποιον ειδικό (αυτόν που ήδη σας παρακολουθεί ή και με κάποιον άλλον). Αξίζει τον κόπο να κάνετε υπομονή και να επιμείνετε από τη στιγμή που η καθημερινότητά σας έχει επηρεαστεί σημαντικά απ’ όλα αυτά και ουσιαστικά δεν μπορείτε να χαρείτε τη ζωή όπως θα έπρεπε.
Με εκτίμηση

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων