stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

65

Μήνυμα στις

03/09/03 11:35:15

Τίτλος

Κατάθλιψη και Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Mήνυμα

Εδώ και τέσσερις μήνες αντιμετωπίζω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με τον αρραβωνιαστικό μου με τον οποίο παρεμπιπτώντως έχουμε 16 χρόνια διαφορά ηλικίας (αυτός 40 και εγώ 24 ) . Πολύ πριν τον γνωρίσω αντιμετώπισε προβλήματα υγείας και τελικά ανακάλυψε ότι πάσχει από σκλήρηνση κατά πλάκας αλλά οι γιατροί τον έχουν καθυσυχάσει ότι είναι απλής μορφής χωρίς ιδιαίτερους λόγους ανυσυχίας , απλά πρέπει να μην αγχώνεται και να μην κουράζεται πολύ . Από μικρό παιδί πάσχει από πονοκεφάλους και τρομερές ημικρανίες . Είχαμε την τέλεια σχέση σαν ζευγάρι και την τέλεια επαγγελματική σχέση γιατί δουλεύουμε μαζί . Είχαμε πάντα το πρόβλημα του χρόνου γιατί καθημερινά δουλεύουμε από 14 εώς 16 ώρες αλλά τον λίγο χρόνο που είχαμε ήταν πολύ γλυκός και με γέμιζε απόλυτα , με την ευτυχία να γεμίζει το σπίτι μας . ¨Οσο καιρό είμαστε μαζί σχεδόν καθημερινά έχει ημικρανίες και πονοκεφάλους και τα καταπραϋντικά χάπια του έχουν γίνει καθημερινή συνήθεια .

Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν 4 μήνες περίπου όταν έπαθε θρόμβωση στο στήθος και ξανατρεξε στους γιατρούς . Από κείνη την μέρα άλλαξε προσωπικότητα . Με έβγαλε απεξω δεν μου μίλαγε και απομονώθηκε . Τελικά δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο απλά με μια θεραπία θα ήταν και πάλι καλά . Μου έκανε όμως εντύπωση γιατί συμπεριφερόταν σαν να ήταν να πεθάνει σε λίγες μέρες . Από τότε λοιπόν ζω με κάποιο άλλο άνθρωπο , πολύ σκληρό , κακό και συνεχώς κακοδιάθετο . Δεν έχουμε πλέον σεξουαλική ζωή και αν θα έχουμε σπάνια είναι πολύ διαφορετικά . Μου δείχνει ιδιαίτερο θυμό χωρίς λόγο και με επικρίνει συνέχεια για τρελλέ πράγματα . Εξαφανίζεται δεν μιλάει και κοιμάται πολύ πράγμα που δεν το έκανε πριν . Ξεχνάει πράγματα που έγιναν πριν 1 ώρα αλλά θυμάται λεπτομέριες για κάτι που έγινε περυσι .
Δεν υπάρχει πιθανότητα να ειναι πρόβλημα σχέσης , πχ μια άλλη γυναίκα ή απλά να με έχει βαρεθεί .

Το θέμα είναι ότι μια απλή μέρα αλλαξε προσωπικότητα , συνήθειες τα πάντα . Είναι άλλος άνθρωπος σίγουρα όχι αυτός που αγάπησα .

Υποψιάζομαι ότι τα αίτια για αυτή την αλλαγή βασίζονται σε παθολογικό - ψυχολογικο λόγο . Σας παρακαλώ πολύ αν δεν σας είναι κόπος θα ήθελα να μάθω αν μπορεί κάποια ασθένεια να έχει συμπτώματα αλλαγής χαρακτήρα . Επίσης θα ήθελα να μάθω τα συμπτώματα της σκλήρηνσης κατά πλάκας και αν θα μπορούσε αυτό να έχει σχέση με τα άνωθεν . Τέλος αν ισχύει κάτι από τα πιο πάνω σαν γιατρός πως με συμβουλεύεται να συμπεριφερθώ . Είμαι διατεθειμένη να κάνω τα πάντα γιατί τον αγαπάω και του οφείλω πολλά .

((Σημείωση: πιστεύω χωρίς να κατέχω οτιδήποτε από ιατρική , ότι έχει ένα μηχανισμό που συνδέει το σωματικό πόνο με τον ψυχολογικό . Πιστευω ότι αρρωσταίνει όταν πείσει τον εαυτό του ότι είναι άρρωστος και γίνεται καλά όταν το πει πάλι ο ίδιος . Παράδειγμα μπορεί να έχει ημικρανία πολύ άσχημη που να μην μπορεί ούτε να ανοίξει τα μάτια του . Θεωρεί κάποια από τα χάπια του θαυματουργά και μόλις πάρει ένα από αυτά σε 2 λεπτά είναι καλά . Λογικά τα χάπια δεν χρειάζονται κάποιο χρόνο για να λειτουργήσουν?))


Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχωρέστε με για το μέγεθος του μηνύματος μου . Συγνώμη αν σας κούρασα .

Ημερομηνία απάντησης

2003-09-12 10:03:37

Aπάντηση μηνύματος

Πιστεύω ότι ο σύντροφός σας θα είχε να ωφεληθεί πολύ από μια θεραπεία με αντικαταθλιπτικά. Δεν έχει αλλάξει ο χαρακτήρας του (δεν μπορούν να συμβούν αυτά τα πράγματα). Απλά βλέπετε τα συμπτώματα της κατάθλιψης στον ανθρωπό σας. Θέλετε να τον βοηθήσετε; Πείστε του να πάρει μια αντικαταθλιπτική αγωγή και θα δείτε γρήγορα την διαφορά΄(προσοχή, άλλο αντικαταθλιπτικό άλλο αγχολυτικό).Να έχετε υπόψη σας ότι η κατάθλιψη συχνά παρατηρείται στην Σκληρυνση κατά πλάκας.

Με εκτίμηση,

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων