stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

72

Μήνυμα στις

08/09/03 11:33:17

Τίτλος

Γενικευμένο άγχος, κατάθλιψη , πανικός, όλα αυτά;

Mήνυμα

Ομολογώ ότι ιστοσελίδες όπως η δική σας δικαιώνουν την ύπαρξη του internet και ότι σας αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια και ευχαριστίες.
Είμαι 39 ετών. Εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες περνώ μια κρίση άγχους που κλιμακώνεται μέχρι τον πανικό σε αρκετές περιπτώσεις. ?λλοτε έχω έντονα σωματικά συμπτώματα (όλα σχεδόν που αναφέρεται στην σχετική περιγραφή), άλλοτε ανησυχία για το μέλλον (από το πρωί, τι θα κάνω μετά από μία ώρα, τι θα κάνω το μεσημέρι, τι το απόγευμα, αύριο, τον χειμώνα, του χρόνου τέτοια εποχή κλπ). Ταυτόγχρονα έχω γενικά ανορεξία και έχω αδυνατίσει. Υπάρχουν σκέψεις που μοιάζει να με βάζουν στην δυσάρεστη κατάσταση (πχ.το τέλος του καλοκαιριού και των διακοπών, η υγεία των γονέων μου, η δουλειά μου). Όμως υπάρχουν και φορές που απλά δεν με χωράει ο τόπος και έτσι όλο θέλω να κάνω περιπάτους και βόλτες. Έχω και στο παρελθόν βιώσει άλλες δύο φορές την ίδια κατάσταση (το 1985 και το 1988). Και κατά καιρούς μπορεί να μου συνέβη μερικές φορές αλλά κράτησε λίγο (μπορεί κάποιες ώρες ή 2-3μέρες). Τώρα όμως κρατάει πολύ, δεν με αφήνει να χαρώ την οικογένειά μου και ιδίως το παιδί μου και σχεδόν είναι αδύνατο να εργαστώ.
Μέσα σε αυτές τις εβδομάσες υπήρξαν και καλές ή χαλαρές ώρες και φορές που αισθανόμουν δυνατός και ότι όλο αυτό μένει πίσω και το ξεπερνώ. Όμως μετά και ξαφνικά πάλι τα ίδια και η αγωνία ξαναρχίζει.
Ο οικογενειακός μας γιατρός μου είπε για αγχολυτικά ή είπαμε να κάνω μια προσπάθεια μόνος -μου έδωσε μαγνήσιο για ενίσχυση του οργανισμού μου- και το ξαναβλέπουμε.
Ταυτόγχρονα έχω ξεκινήσει και μία διαδικασία εξομολόγησης, κάτι που απο χρόνια θεωρούσα ότι έπρεπε να κάνω αλλά πάντοτε ανέβαλλα ή δεν τολμούσα.
Πιστεύω ότι λάθη στην συμπεριφορά μου, τον τρόπο της σκέψης, κάποιες ιδεοληψίες ή φοβίες έπαιζαν και παίζουν αρνητικό ρόλο. Τώρα θέλω και είμαι διατεθιμένος (νομίζω) να τα πολεμήσω.
Όμως όταν έρχεται αυτό το πνίξιμο, η στενοχώρια, πραγματικά χάνω τον κόσμο (ιδίως όταν μοιάζει ξεκάρφωτο και αναιτιολόγητο).
Θέλω βοήθεια αλλά δεν ξέρω που να απευθυνθώ. Ζω στην .... Που θα βρω τον κατάλληλο ειδικό (που επιπλέον πολλοί λένε ότι πρέπει να σου ταιριάξει κιόλας).
Θέλω να διορθώσω και να στρώσω την ζωή μου.Δεν ξέρω αν αρκούν οι δικές μου και μόνο προσπάθειες.
Παρακαλώ για την συμβουλή σας.

Με εκτίμηση,
Δ.

Ημερομηνία απάντησης

2003-09-12 10:09:23

Aπάντηση μηνύματος

Στην πόλη σας υπάρχουν αξιόλογοι συνάδελφοι, πιστεύω ότι θα μπορούσατε να βρείτε κάποιον που θα μπορέσετε να εμπιστευθείτε και να συνεργαστείτε. Συμφωνώ ότι η βοήθεια που θα σας προσφέρει ένας ειδικός σε αυτή την κατάσταση είναι πάρα πολύ σημαντική και αυτό δυστυχώς δεν είναι εύκολα αντιληπτό από τον κόσμο που έχει αυτά τα προβλήματα.
Σε επίπεδο διαγνωστικό θα πρέπει να δείτε πιο είναι το κύριο πρόβλημα και να προσπαθησετε να το αντιμετωπίσετε. Είναι κυρίως το άγχος για καθημερινά πράγματα, είναι η έλλειψη διάθεσης, είναι ο πανικός;

Με εκτίμηση,

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων